2014. szeptember 30., kedd

Derek Prince - Isten népének diadala - A Sátán programja az idők végére 1.

I. Bevezetés

A. Efé. 2:2–3. Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint, a levegõbeli hatalmasság fejedelme szerint, ama szellem szerint, mely most az engedetlenség fiaiban munkálkodik; A kik között forgolódtunk egykor mi is mindnyájan a mi testünk kívánságaiban, cselekedvén a testnek és a gondolatoknak akaratját, és természet szerint haragnak fiai valánk, mint egyebek is.

—Ádám engedetlenségén keresztül a Sátán annak a hatalmi területnek az uralkodójává vált, amelyet Isten eredetileg Ádámra bízott. A Sátánnak két végső célkitűzése van:

1. hogy politikailag teljes ellenőrzést gyakoroljon a világban
2. hogy az egész föld imádatát megszerezze

a. Azonban van egy hatalmas erő, amely akadályozza a Sátánt ezeknek a célkitűzéseknek az elérésében: Isten Szellemének munkája, amely az embereket visszafordítja Istenhez a megtérés és engedelmesség által

B. Zsolt. 14:3; 53:2–4; Lukács 4:5–8. Mindnyájan elhajlottak; egyetemben elromlottak, nincs, a ki jót cselekedjék, nincsen csak egy sem.
Ezt mondta a balgatag az õ szívében: Nincs Isten. Megromlottak és útálatos hamisságot cselekedtek, nincs a ki jót cselekedjék. Isten letekint a mennybõl az emberek fiaira, hogy meglássa, ha van-é értelmes, Istent keresõ? Mindnyájan elhajlottak, és valamennyien megromlottak, nincsen a ki jót cselekedjék, nincsen csak egy is.
Majd felvivén õt az ördög egy nagy magas hegyre, megmutatá néki e föld minden országait egy szempillantásban, És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsõségét; mert nékem adatott, és annak adom, a kinek akarom; Azért ha te engem imádsz, mindez a tied lesz. Felelvén pedig Jézus, monda néki: Távozz tõlem, Sátán; mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.

—Isten Szelleme nélkül, magára maradva az ember nem fog Isten felé fordulni, és keresni Őt

1. A Sátán egy személyiségében és képességeiben kimagasló embert keres, aki tökéletesen alárendeli magát neki. Ezen az emberen keresztül fogja a Sátán ellenőrzése alatt tartani a világot, és megszerezni az egyetemes imádatot.

2. Jézust, az igazi Krisztust elutasítják

3. Az antikrisztust, a hamis krisztust elfogadják

4. Sátán két vonalon munkálkodik:

a. közvetlen beavatkozással a Sátán királyságának szellemi közvetítői által

b. a bűn romlottságán keresztül, amely egyre növekvő morális és etikai hanyatlást idéz elő

II. Minta Nóé napjaiból:

A. 1 Móz. 6:2, 4. És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közûl, kiket megkedvelnek vala. Az óriások valának a földön abban az idõben, sõt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok [gyermekeket] szûlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitõl fogva híres-neves emberek voltak.

—Sátáni szellemek szexuális kapcsolatot létesítettek az emberek lányaival (vesd össze: 1 Pét. 3:19–20; Júdás 6–7)

B. 1 Móz. 6:5, 11, 12. És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz.

—Morális hanyatlás:
1. gonosz gondolkodás
2. erőszakoskodás
3. szexuális romlottság

C. 1 Móz. 6:3; 7:1, 4, 7, 10. És monda az Úr: Ne maradjon az én szellemem örökké az emberben, mivelhogy õ test; legyen életének ideje száz húsz esztendõ.
Monda az Úr Noénak: Menj be te, és egész házadnépe a bárkába: mert téged láttalak igaznak elõttem ebben a nemzedékben.
Mert hét nap múlva esõt bocsátok a földre negyven nap és negyven éjjel; és eltörlök a föld színérõl minden állatot, melyet teremtettem.
Beméne azért Noé és az õ fiai, az õ felesége, és fiainak feleségei õ vele a bárkába, az özönvíz elõl.
Lõn pedig hetednapra, hogy megjöve az özönvíz a földre.

—Isten Szelleme Nóén és családján keresztül működött. Amikor ők beléptek a bárkába, Isten Szelleme visszavonatott az emberi faj bárkán kívül maradó részétől.

Néhány napon át a Sátán szellemei szabad kezet kaptak. Aztán jött a végső ítélet.

D. Lukács 17:26. És miként a Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaiban is.

—Ez a minta fog megismétlődni az idők végén