2014. szeptember 19., péntek

Derek Prince - Isten népének diadala 2.

IV. A hívők hatalmat kaptak a démonok fölött

A. Lukács 1:71, 74–75. Hogy a mi ellenségeinktõl megszabadít, és mindazoknak kezébõl, a kik minket gyûlölnek.
Hogy megszabadulván a mi ellenségeink kezébõl, félelem nélkül szolgáljunk néki. Szentségben és igazságban õ elõtte a mi életünknek minden napjaiban.

—A hívők felszabadultak az elnyomás és a félelem alól

B. Máté 10:1; Lukács 10:17–19. És elõszólítván tizenkét tanítványát, hatalmat ada nékik a tisztátalan szellemek felett, hogy kiûzzék azokat, és gyógyítsanak minden betegséget és minden erõtelenséget.
Visszatére pedig a hetven [tanítvány] örömmel, mondván: Uram, még a démonkok is engednek nékünk a te neved által! Õ pedig monda nékik: Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égbõl.
Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek.

—A hívőknek hatalmuk van minden démon fölött



V. A hívőkön keresztül fog eljönni a teremtett világ számára a megszabadulás (a „hiábavalóságtól”)

A. Róma 8:19–23. Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését. Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, a ki az alá vetette. Azzal a reménységgel, hogy maga a teremtett világ is megszabadul a rothadandóság rabságától az Isten fiai dicsõségének szabadságára. Mert tudjuk, hogy az egész teremtett világ egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig. Nemcsak [ez] pedig, hanem magok a Szellem zsengéjének birtokosai, mi magunk is fohászkodunk magunkban, várván a fiúságot, a mi testünknek megváltását.

—Az Isten fiainak dicsőséges megjelenése a feltámadáskor szabadulást fog hozni a teremtett világnak is (vesd össze: Kol. 3:4)

B. Ézs. 11:4–9; 65:17–25. Igazságban ítéli a gyöngéket, és tökéletességben bíráskodik a föld szegényei felett; megveri a földet szájának vesszejével, és ajkai lehével megöli a hitetlent. Derekának övedzõje az igazság lészen, és veséinek övedzõje a hûség. És lakozik a farkas a báránynyal, és a párducz a kecskefiúval fekszik, a borjú és az oroszlán-kölyök és a kövér barom együtt lesznek, és egy kis gyermek õrzi azokat; A tehén és medve legelnek, [és] együtt feküsznek fiaik, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik; És gyönyörködik a csecsszopó a viperák lyukánál, és a csecstõl elválasztott a baziliskus lyuka felett terjengeti kezét: Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén, mert teljes lészen a föld az Úr ismeretével, mint a vizek a tengert beborítják.

—Az ezeréves királyságban részleges szabadulás lesz

C. Efé. 1:9-12, Jel. 21:1–5, 24–26. Megismertetvén velünk az Õ akaratjának titkát az Õ jó kedve szerint, melyet eleve elrendelt magában, Az idõk teljességének rendjére nézve, hogy ismét egybeszerkeszt magának mindeneket a Krisztusban, mind a melyek a mennyekben vannak, mind a melyek e földön vannak; Õ benne, a kiben vettük is az örökséget, eleve elrendeltetvén annak eleveelvégzése szerint, a ki mindent az õ akaratjának tanácsából cselekszik, Hogy legyünk mi magasztalására az Õ dicsõségének, a kik elõre reménykedtünk a Krisztusban.

Ezután láték új eget és új földet; mert az elsõ ég és az elsõ föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala. És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, a mely az Istentõl szálla alá a mennybõl, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony. És hallék nagy szózatot, a mely ezt mondja vala az égbõl: Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az õ népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az õ Istenök. És az Isten eltöröl minden könyet az õ szemeikrõl; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsõk elmúltak. És monda az, a ki a királyiszéken ül vala: Ímé mindent újjá teszek. És monda nékem: Írd meg, mert e beszédek hívek és igazak.
És a nemzetek, a kik megtartatnak, annak világosságában járnak; és a föld királyai az õ dicsõségöket és tisztességöket abba viszik. És annak kapui be nem záratnak nappal ( éjszaka ugyanis ott nem lesz); És a nemzetek dicsõségét és tisztességét abba viszik.

—Isten örökkévaló szándékának beteljesülésekor Isten fog lakozni az egyházban a teremtett világ közepén, és a szabadulás teljes és állandó lesz


VI. A Krisztus igazságával azonosult hívők válnak a Sátán birodalma leverésének eszközeivé

A. Róma 5:1, 8:1, 33–39; 2 Kor. 5:21. Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által.
Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Szellem szerint.
Kicsoda vádolja az Isten választottait? Isten az, a ki megigazít; Kicsoda az, a ki kárhoztat? Krisztus az, a ki meghalt, sõt a ki fel is támadott, a ki az Isten jobbján van, a ki esedezik is érettünk: Kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétõl? nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-é? A mint megvan írva, hogy: Te éretted gyilkoltatunk minden napon; olybá tekintenek mint vágó juhokat. De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, a ki minket szeretett, Mert meg vagyok gyõzõdve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendõk, Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétõl, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.
Mert azt, a ki bûnt nem ismert, bûnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk õ benne.

—A hívők Krisztus igazságával lettek igazakká, és ezért győztesek az „angyalok, hatalmasságok és erők” fölött.

B. Kol. 1:13. A ki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Õ szerelmes Fiának országába.

—A hívők átkerültek a Sátán uralmi területéről a Krisztus országába

C. 2 Kor. 10:4–5. Mert a mi vitézkedésünk fegyverei nem testiek, hanem erõsek az Istennek, erõsségek lerontására; Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak.

—A hívőknek szellemi fegyvereik vannak, hogy lerontsák a Sátán minden magaslatát, és minden okoskodást, amely Isten ismerete ellen emeltetett. Ez a Sátán királyságának egészére utal

D. Máté 16:18. De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kõsziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.

—A pokol (Hádész) kapui sem állhatnak ellen Krisztus egyházának

E. Róma 16:20. A békességnek Istene megrontja a Sátánt a ti lábaitok alatt hamar. A mi Urunk Jézus Krisztus kegyelme veletek. Ámen.

—A Sátánt Isten a hívők lábai alatt rontja meg (zúzza szét, angol fordítás)

F. Jel. 12:11. És õk legyõzték azt a Bárány véréért, és az õ bizonyságtételöknek beszédéért; és az õ életöket nem kímélték mind halálig.

—A Sátánt Isten a hívők szellemi fegyverei által veti le a mennyből. A Sátán folyamatosan arra törekszik, hogy a hívőket tudatlanságban tartsa ezektől a tényekkel kapcsolatban