2014. szeptember 16., kedd

John Bevere: Mit tesz Jézabel szelleme? 14.

Hadd adjak egy másik példát – az egyik ajándék a Róma 12-ben az üzletemberek/vállalkozók ajándéka – azaz a szentek szükségeire való adakozás ajándéka. Vannak olyan emberek, akik bármihez érnek, az arannyá változik a kezükben. És hiszem, hogy Isten az ilyeneket azért állította fel, hogy Isten királyságát szponzorálják. Na most van egy ember, 5000-ren dolgoznak a vállalkozásában, és egy 300 fős gyülekezetbe jár. És magában pedig így vélekedik: ’Hááát, ha ez a pásztor tényleg jól csinálná a dolgát, akkor ezt és ezt így meg így csinálná.’ És ez az ember most mit is tesz?? Megengedi az ajándékának, hogy feljebb emelje saját magát a hatalomnál, amit Isten tett fölé. Pontosan ezt tette Míriám és Áron is! Csak annyi kellett hozzá, hogy Mózes egy hibát kövessen el, és máris készek voltak arra, hogy magukat a hatalom fölé emeljék. ’Hiszen Isten szólt már rajtam keresztül is! Mégiscsak a nővére vagyok…bla, bla, bla…’ Itt vagytok még?

Na most nézzük meg a folytatást: ’Az az ember pedig, Mózes, igen szelíd vala, minden embernél inkább, a kik e föld színén vannak. Mindjárt monda azért az Úr Mózesnak, Áronnak és Miriámnak: Menjetek ki ti hárman a gyülekezetnek sátorába; és kimenének ők hárman. Akkor leszálla az Úr felhőnek oszlopában, és megálla a sátornak nyílásánál; és szólítá Áront és Miriámot, és kimenének mindketten. És monda: Halljátok meg most az én beszédeimet: Ha valaki az Úr prófétája közöttetek, én megjelenek annak látásban, vagy álomban szólok azzal. Nem így az én szolgámmal, Mózessel, a ki az én egész házamban hív. Szemtől szembe szólok ő vele, és nyilvánvaló látásban; nem homályos beszédek által, hanem az Úrnak hasonlatosságát látja. Miért nem féltetek hát szólani az én szolgám ellen, Mózes ellen? És felgyullada az Úr haragja ő reájok, és elméne. És a felhő is eltávozék a sátor felül, és ímé Miriám poklos vala, fejér mint a hó; és rátekinte Áron Miriámra, és ímé poklos vala.’ Miriám leprás lett!
Jól figyeljetek rám! Két szolgálatban (ministry-ben) dolgoztam a múltban, az egyik ebben a városban volt, a másik pedig Dallasban, ahol 400 alkalmazott volt. Akárhányszor valaki munkatárs úgy ment el, hogy kritizálta vagy panaszkodott a vezetőségre, akiket Isten helyezett föléjük, vagy anyagi katasztrófába, vagy válásba keveredtek, vagy betegség jött rájuk. Minden egyes alkalommal ez bekövetkezett, mint egy törvényszerűség. Amikor Isten felhője felemelkedett, Miriám leprás lett. Pedig ez egy olyan nő volt, akinek a próféciái benne voltak a Bibliában. De megbánta a bűnét és 7 nappal később helyreállította az Úr. Most jól figyelj, ha te Isten kijelölt felkentje ellen szólsz, maga Isten ellen szólsz! Értitek ezt? Pont emiatt nem bántotta volna semmi pénzért sem Dávid Sault. Pedig Saul az Úrnak 85 papját meggyilkolta, kihasználta a saját nemzetét, bántotta az embereket. És amikor Isten mély álmot bocsát a csapatra, és Dávid rátalál a táborban alvó Saulra, Abisai felajánlja, hogy hadd ölje meg, mert biztos az Úr adta a kezükbe Sault. De Dávid válasza az, hogy „Ítélje meg őt Isten, nem én, Saul nem az én szolgám, hanem Istené!”

Hadd fejezzem be ezzel a mai napot: Hogyan tudod megvédeni magad Jézabel szelleme ellen?
Hogyan véded magad? Menjünk együtt az 1. Sámuel 3-ba. Nem akarom ezt a napot befejezni anélkül, hogy erről ne beszéljünk. Tehát 1. Sámuel 3:1. Mielőtt olvassuk, nézzetek rám. Ezt a Sámuel nevű fiatalembert Isten egy olyan gonosz ember alá helyezte, hogy még Isten is azt mondta, hogy „megesküdtem az Éli háza ellen, hogy sohasem töröltetik el Éli házának álnoksága, sem véres áldozattal, sem ételáldozattal”. Azért az nem semmi, ha Isten egy ilyet kimond valakire. Nincs és nem is lesz soha olyan áldozat, ami eltörölné az Éli házának álnokságát. Nagyon gonosz lehetett, nem? Nagyon korrupt vezető is volt. Tudjátok mit csináltak a fiai? A templom bejáratánál összefeküdtek a nőkkel. És manipuláció és erőszak által szedték ki az emberekből a felajánlásokat. Szóval ez a Sámuel szolgált az Úrnak Éli előtt. Mit jelent, hogy „Éli előtt”? Azt, hogy alávetette magát Éli főpapnak, mert Isten helyezte őt oda. Ebben az alávetettségben maradt! Na de mi van akkor, ha a vezetőm arra kér, hogy bűnt kövessek el. Ebben az esetben ugye tudjuk, van egy magasabb törvény – Sidrák, Misák és Abednégó nemet kellet, hogy mondjon a királynak, mert Istennek akartak engedelmeskedni. De a legtöbb esetben mikor keresztények nem vetik magukat alá a vezetőiknek, nem olyan helyzetben történik, ahol nyilvánvaló bűnről van szó, hanem olyan területen, ahol például nem tetszik nekik az, ahogy az adakozás/gyűjtés történik a gyülekezetben, vagy ahogy az istentisztelet zajlik, vagy ahogy a gyülekezetet vezetik, vagy ebben, vagy abban, stb….