2014. szeptember 12., péntek

Reinhard Bonnke - A csapda 1.

ISTEN MEGÁLDJA A SAJÁT TERVEIT

Isten aláírja a saját terveit. Gondoskodik a végrehajtásukról is, de tudnunk kell, mire szól az Ő segítsége. Van pénz az Úr ügyére. Csak tudnunk kell, mit tervez Ő. Tudd meg, mivel foglalkozik Isten, és kösd Hozzá a sorsodat! Lépj be a cégbe! Akkor Ő felhatalmaz minket arra, hogy hatalmas raktáraiból hit által igényeljük azt, amire szükségünk van. Kérhetjük Istent, hogy gondoskodjon a tevékenységünkről, amíg azt csináljuk, amit Ő.

Mit tesz Ő? Ő az üdvözítő, az üdvösség Istene. "Én, én vagyok az Úr, és rajtam kívül nincs Üdvözítő." Az üdvösség nem csak az evangélisták kedvenc témája, hanem az Úr "nagy munkája" is. Isten szakosodik az üdvösség kérdésében. Istennek olyan az üdvösség munkája, mint a gyógyszer az orvosnak, mint a zene a muzsikusnak. Jézus azért jött, "hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett," és "sok fiakat vezéreljen dicsőségre.
Ő meghív minket, hogy dolgozzunk Vele, ne a magunk szakállára. Az evangélium Isten üzlete az elejétől a végéig - ha úgy tetszik, az Ő monopóliuma. Nem állíthatunk fel a magunk kedve szerinti evangéliumboltokat. Jézus Krisztus a világ minden evangélizációs munkájának a feje. Dolgozhatunk Vele együtt.

Egyik barátom azt mondta: "Ha nem Isten a motor, én még csak tolni sem akarom az autót." Aztán hozzátette: "Ha viszont Isten a motor, az se zavar, ha én a hátsó lámpa vagyok." Mozdulj Istennel, akkor semmi sem állíthat meg. Az Ő terveiben semmi sem romolhat el. Az Ő tervei nem buknak meg, nem siklanak ki. Amiről Isten azt akarja, hogy éljen, az nem halhat meg, és nem is fog.

Néhány esetben a gyülekezeti tervek csak alapos gondoskodás segítségével maradnak fenn, ugyanis nem sok közük van Isten terveihez. Nincs bennük Isten élete. Kapcsold ki a lélegeztető gépet! Ha jelen van a valódi élet, a programoknak nem lesz szükségük szív- és tüdőgépre. Amit Isten halálra ítélt, az hadd haljon meg, ne adj annak mesterséges légzést! "A halottak temessék el halottaikat!' Miért tartsuk fenn a terméketlen egyházi gépezetet, és miért várjuk el ehhez, hogy Isten kiegyenlítse a számlákat? Ő ezt nem teszi meg. Az egyház valódi dolga emberek megnyerése Krisztusnak.