2014. szeptember 15., hétfő

Reinhard Bonnke - A csapda 2.

TÉVES ÉS HELYES ÓVATOSSÁG

Amikor az evangelizáció kerül szóba, hallottam már emberek szájából: '"Vigyáznunk kell Isten pénzére", mintha az Úr egy kicsit szegény lenne. Ez az érv lehet őszinte, de gyanús, hogy fukar érv. Miért halmozzuk fel Isten pénzét a bankban? Egy gyülekezet összespórolhatja a pénzét szükség esetére, hogy szűkösebb napokra legyen, Isten azonban minden bekövetkezhető szükségről gondoskodni fog. A legspeciálisabb és legsürgősebb szükség már itt van: meg kell menteni a haldokló világot.

Mikor volt Isten "óvatos”, amikor filléreket számolgatott? "Óvatos" volt, amikor a több trillió csillagot és bolygót alkotta, ahol egy lélek sem él? "Óvatos" volt, amikor elküldte a saját Fiát? Megfosztotta a mennyet a vagyonától és legnagyobb kincsétől, az Egyszülöttől. Megfosztotta Önmagát mindentől, amit szeretett, amit lelkünk megváltására szánni tudott. "Ha Isten a saját Fiát nem kímélte, hanem odaadta mindannyiunkért, miképen ne ajándékozna Vele együtt mindent minekünk?" (Róma 8:32) Nekünk pazarló Istenünk van!

ISTEN PÉNZÜGYI TERVE

Az Úr a léleknyerés érdekében tölti meg a zsebünket. Amikor kiürítjük a pénztárcánkat, akkor többet ad. Isten pénzügyi terve egyszerű: "Adjatok, és néktek is adatik." Adj! Akkor többed lesz, hogy többet adhass. Isten Önmagát sem sajnálja, és a pénzt sem, ha elveszett emberek megtalálásáról van szó. A gyülekezet nem engedheti meg magának, hogy pénzt spóroljon lelkek megmentése helyett. Költs arra, hogy megments embereket! Költs lélekmentő programokra! Az emberek élő programokra adakozni fognak, halott bankszámlákra viszont nem. Amikor a gyűjtés tovább tart, mint a prédikáció, akkor baj van. Az evangelizációs jelentésnek meg kell előznie a pénztáros jelentését. Az az igazság, hogy több ezer gyülekezet üzleti megbeszélésein egyáltalán nem is kerül szóba az evangelizáció! A bank jelentéséről többet tárgyalnak, mint a havi megtérők számáról.

Az a gyülekezet virágzik, amelyik ad. Az evangélizálás és a missziók támogatása lényeges a gyülekezet egészsége szempontjából. Ez túl sokszor igazolódott már ahhoz, hogy kételkedhetnénk benne.