2014. szeptember 21., vasárnap

Joyce Meyer - Ha félsz is, cselekedj! 1.

Istennek engedelmeskedni, szemben a félelemmel

Akadályozott-e már meg valaha a félelem? Volt már úgy, hogy inkább elfutottál valami elől ahelyett, hogy Istenre hallgattál volna, vagy esetleg belekezdtél valamibe de azután meghátráltál a félelem miatt?

Ha igen, akkor még nem tapasztaltad meg mindazt a bizalmat és áldást ami Istenben rendelkezésedre áll és amit Ő annyira szeretne átadni neked. De ne aggódj, nem vagy egyedül.

Lehet most azt gondolod,hogy én nagyon bátor vagyok, de volt idő, amikor nem tudtam eléggé bízni, és a nekem szánt áldásokat sem tudtam elvenni. Isten éveken keresztül segített megérteni, hogyan tartotta a félelem fogságban az életemet, és megmutatta a kivezető utat. Ebben a könyvben elmagyarázom mindazt, amit Ő tanított nekem. Hiszem, ha nyitott szívvel olvasod ezt a könyvet, te is képes leszel megszabadulni a félelem kötelékéből.

Az egyetlen helyes módja a félelemnek

Hogy mi a félelem egyetlen helyes módja azt a Biblia írja le nekünk – ez pedig az Istenfélelem. Ez nem azt jelenti, hogy rettegnünk kell tőle vagy azt hinnünk, hogy csapásokkal büntet bennünket. Ez nem az, ami Isten akarata az életedben.

Az Istenfélelemről a Biblia úgy ír, mint egyfajta tekintély iránti félelemről. Olyasmi ez, mint ami a gyermekekben van a szülők felé, a feleségben a férj felé, és a diákokban a tanáraik felé. Ez a fajta félelem tiszteletteljes.

Ha jól megnézed, láthatod, hogy a sátán milyen jó munkát végez az egész rendszer lerombolásában. Társadalmunkban az emberek nem tisztelik a tekintélyt. Sőt, sokkal inkább lázadnak.

A Példabeszédek 14:26 –ban egy érdekes dolgot mond az Írás: Az Úr tiszteletteljes, tiszteletre méltó félelmében erős bizalom van. Miért? Mert ha így féled Istent engedelmeskedni fogsz neki. Azt fogod tenni, amit Ő mond és az Őbenne való bizalmad egyre csak nő. Ez a fajta Istenfélelem pozitív hatást gyakorol az emberekkel való kapcsolataidban is. W.E. Vine a következőket mondja: “ez folyamatos óvatosságra int a kapcsolataimban, hogy azokat Istenfélelemmel kezeljem”. Bántál már valaha rosszul másokkal? Velem korábban elég nehéz volt kijönni. A rossz kedvemet néha a gyermekeimen és férjemen, Dave-en töltöttem ki.

Észrevettem azonban, hogy minél jobban féltem Istent és minél inkább megismertem Őt, annál jobban odafigyeltem a kapcsolataimra is. Tudom, hogy felelősséggel tartozom Neki a cselekedeteimért és más emberek ugyanolyan értékesek a számára, mint én vagyok.


A fordítást nekik köszönhetjük: Diana En Arnoud Jan, Antal Orsolya