2014. szeptember 1., hétfő

Derek Prince - A hatékony imádság 7.

Nézzük meg, mit jelent ez, hogy Istennek valamennyi ígérete? Ez nagyon széles, nagyon sok. A Biblia rengeteg ilyen ígéretet tartalmaz, és te személyes ígéreteket is nyilván számon tartasz, amik kifejezetten neked szólnak, amiket neked ígért meg az Úr. Ezek közül az ígéretek közül most csak arra van szükséged, ami éppen neked szól, ami a te helyzetedre illik. Nyilván nem szükséges minden ígéret egyszerre. Ezek után e vers alapján a következőt mondhatjuk, és ezt jól jegyezzétek meg: minden ígéret a Bibliában, amelyik illik az én helyzetemre, és amelyik az én szükségletemnek, hiányaimnak a betöltését ígéri, amire igazán szükségem van, az az ígéret nekem szól, most.

A harmadik feltétel ez: jöjjetek az Úrhoz dicsérettel és hálaadással. Sok-sok hívő nem érti, hogy Isten igényli ezt, s ez nem egy szabadon választható, hanem egy nélkülözhetetlen feltétel.
Nézzük a Zsolt 100,4-5-öt. „Menjetek be az ő kapuin hálaadással, tornácaiba dicséretekkel, adjatok hálákat néki, áldjátok az ő nevét, mert jó az Úr, örökké való az ő kegyelme, és nemzedékre való az ő hűsége.” Itt pontosan le van írva, hogy juthatunk az ő jelenlétébe. Menjetek be az ő kapuin hálaadással, tornácaiba dicséretekkel. Más úton nem lehet bejutni, csak a kapun. Az ötödik vers mutatja, mi az a három ok, amiért dicsérjük, és amiért hálát adunk neki. Az első, mert jó az Úr, a második, mert örökké való az ő kegyelme, és a harmadik, mert nemzedékről nemzedékre való az ő hűsége. Soha nincs olyan idő, amikor az Úr ne lenne jó, soha nincs olyan idő, amikor ne lenne hozzáférhető az ő kegyelme, és az ő hűsége és igazsága kudarcot vallana. Tehát soha nincs okunk arra, hogy ne dicsérjük őt. Hiszen az ő dicséretének és magasztalásának az oka ő magában van, azért, hogy ő olyan, amilyen. Nem függ a körülményektől, nem függ az időjárástól, a gazdasági helyzettől. Nekünk van szükségünk arra, és nem neki, hogy dicsérjük őt, hogy megerősödjünk abban, hogy ő jó, hogy az ő kegyelme örökkévaló és hozzáférhető, csak a kezünket kell kinyújtani és hogy az ő igazsága nem szenved soha csorbát. Az, hogy dicsérjük, nem a hangulatainktól, nem az érzéseinktől függ, ennek az alapja az, hogy ő kicsoda. Ez nem függ semmitől és senkitől, egyedül őtőle magától, ő pedig mindörökké ugyanaz. Ezért nekünk mindörökké megvan minden okunk arra, hogy dicsérjük őt.
A következő ige az Ézs. 60,18. „Nem hallatik többé erőszaktétel földeden, pusztítás és romlás határaidban, és a szabadulást hívod kőfalaidnak, és kapuidnak a dicsőséget.” Pontosabb fordítás szerint: az üdvösséget hívod kőfalaidnak, és kapuidnak a dicséretet. Isten városáról, a mennyei Jeruzsálemről van szó: ennek falai az üdvösségnek falai, kapui pedig a dicséretnek kapui. Ebbe a városba csak a dicséret kapuin keresztül lehet bejutni. Legföljebb bekiabálni tudsz a kőfalon keresztül, messziről, távolról, hogy „Uram, könyörülj rajtam”, de ha Isten személyes jelenlétébe akarsz kerülni, az ő szinte elé akarsz járulni, csak a kapukon, a dicséreten keresztül mehetsz be!