2014. szeptember 17., szerda

Derek Prince - Isten népének diadala 1.

I. Bevezetés

A. János 20:21. Ismét monda azért nékik Jézus: Békesség néktek! A miként engem küldött vala az Atya, én is akképen küldelek titeket.

—Mint a „második Ádám” és az új faj Feje, Krisztus elküld minket, hogy teljesítsük szándékát és akaratát, éppen úgy, ahogy Ő maga teljesítette az Atya szándékát és akaratát.

B. 1 János 3:8b. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.

—Krisztus azért jelent meg, hogy lerontsa (meg nem történtté tegye) az ördög munkáját.
A hívők felelősek azért, hogy ezt a feladatot befejezzék.

C. Ez a következőképpen függ össze Ádám bukásának következményeivel:


II. Ádám természetében végbement változás visszafordítása

A. Kol. 3:10. És felöltöztétek amaz új [embert,] melynek újulása van Annak ábrázatja szerint való ismeretre, a ki teremtette azt.

—Megújulunk a Teremtő ábrázata szerint való ismeretre

B. 2 Pét. 1:3–4. Mivelhogy az õ isteni ereje mindennel megajándékozott minket, a mi az életre és kegyességre való, Annak megismerése által, a ki minket a saját dicsõségével és hatalmával elhívott;
A melyek által igen nagy és becses ígéretekkel ajándékozott meg bennünket; hogy azok által isteni természet részeseivé legyetek, kikerülvén a romlottságot, a mely a kívánságban van e világon.

—Krisztus megismerése által és az Isten Igéjének ígéretei által képesek vagyunk elkerülni a romlottságot, és isteni természet részeseivé válunk. Krisztus, aki Isten, emberré is vált, hogy a hívők, akik emberek, isteniekké (isteni természetűvé) is váljanak. (vesd össze: 1 Pét. 1:23).


III. Sátán elbitorolt hatalma átruházódott Krisztusra

A. Máté 28:18–20. És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén õket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, Tanítván õket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!

—Minden hatalom mennyen és földön most Krisztusra szállt át, és továbbadódott a tanítványainak, amint azok engedelmeskedtek Neki

B. Efé. 1:20–23. A melyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Õt a halálból, és ültette Õt a maga jobbjára a mennyekben. Felül minden fejedelemségen és hatalmasságon és erõn és uraságon és minden néven, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendõben is: És mindeneket vetett az Õ lábai alá, és Õt tette mindeneknek fölötte az anyaszentegyháznak fejévé, Mely az Õ teste, teljessége Õ néki, a ki mindeneket betölt mindenekkel.

—Krisztus, mint az egyház Feje, felmagasztaltatott minden uralkodó és hatalmi terület fölé (vesd össze: 2:9–11; 1 Pét. 3:22)

C. Efé. 2:5–6. Minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelembõl tartattatok meg!) És együtt feltámasztott és együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban.

—A hívők azonosultak Krisztussal a felmagasztaltatásában (vesd össze: Róma 5:17; Jel. 1:6; 5:10). A papi és királyi hivatal Krisztusban és a hívőkben egyesül.

D. Jel. 1:18. És az Élõ; pedig halott valék, és ímé élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai.

—A feltámadott Krisztus kezében vannak a halál és a Hádész kulcsai.