2014. szeptember 19., péntek

Derek Prince - A hatékony imádság 14.

Nézzük most, mint mond Pál erről a témáról az Efézus 3,20-ban. „Annak pedig, aki véghetetlen bőséggel mindeneket megcselekedhetik, feljebb, hogy nem mint kérjük, vagy elgondoljuk, mibennünk munkálkodó erő szerint.”

Pál itt szembeállítja azt, amit mi el tudunk gondolni, ennek következtében, amit kérünk – amihez van bátorságunk, hogy kérjük – azzal, ahogy Isten meg tudja hallgatni imádságainkat, és ahogy Ő be tudja teljesíteni, sokkal inkább, mint ahogy mi kérjük. De valamint hozzáfűz: „a mibennünk munkálkodó erő szerint.” Itt pedig a Szent Szellemről van szó. Ha most ezt együtt nézzük, láthatjuk, hogy az imádság meghallgattatása attól függ, hogy a Szent Szellemnek milyen része van a kérésben. Amilyen mértékben a Szent Szellem kérését tolmácsolja a mi imádságunk, olyan mértékben tudja Isten meghallgatni, sokkal följebb, mint ahogy el tudjuk képzelni.
Ha teljesen a Szent Szellem adja az imádságot a szánkba, a meghallgattatás száz százalékig biztos, hiszen Isten saját magával nem fog vitatkozni, Ő teljesen egyetért azzal, amit a Szent Szellem kér, hiszen az az Ő szelleme, és a Szent Szellem mindig az Ő akarata szerint könyörög a szentekért. És ha az Ő akarata szerint kérünk valamit, tudjuk, hogy megvannak a kéréseink, meghallgatásra találnak. Az Atya Isten, a Fiú Isten és a Szent Szellem Isten között teljes az egyetértés, teljes a harmónia, ebben abszolút biztosak lehetünk. Tehát az imádságaink hatékonysága azon múlik, hogy a Szent Szellem milyen mértékben tud részt venni ebben.