2013. november 28., csütörtök

Reinhard Bonnke - A szükség 3.

Az emberek úgy gondolkodnak, mint az ördög. Ők is bolondságnak találják a keresztet, és nem tudják felfogni Isten dolgait, ahogy Pál megjegyezte. Először Pál sem "látott". Szívét a hívők iránti fagyos düh emésztette. "Sárkányember" volt, fenyegetéstől és öldökléstől lihegett. Tele volt lelkesedéssel, az agya pedig okos hitetlenséggel. Amikor azonban hitre jutott, leesett a hályog a szeméről.

Kíváncsi vagyok, vajon a pokol szeretne kémeket küldeni Isten országába, hogy kikutassák az ottani titkokat? A démonok úgysem értenék ezeket a titkokat. A pokol teljes zavarban van. A Sátán szemében Krisztus áldozata egy ravaszul kigondolt cselszövés, amit Isten a saját előnyére eszelt ki. Az ördög másokat is elpusztít. Ilyen az ő gonosz természete.

Ha az emberi gondolkodás szintjén kellene harcolnunk az ördöggel, arra kellene gondolnunk, hogy ő úgy gondolkodik, ahogy az ember. A Sátán kitalált egy emberi sakkpartit, és ezt játssza az emberi történelem folyamán. Minden lépésünket előre kiszámítja, és már tíz mérfölddel előre tudja, hogy mikor és hogyan adjon nekünk mattot. A Sátán Ádám ideje óta gyűjti a tapasztalatait: és ismeri az emberi lelemény összes fogását a táblán. Nem hozhatunk létre hitet bölcs szavakkal. Akármit mondunk, az ördögnek mindenre van ellenérve.

Az evangélium nem emberi agyból pattant ki. Nem egy egyetemi tanár adta azt nekünk. Be kell lépnünk az isteni dimenzióba, mert az Ellenség oda nem tud követni minket. A Szent Szellem szemében az ördög nem ellenfél. Ha emberileg tervezünk, prédikálunk, teszünk bizonyságot és evangélizálunk, a Sátán megbuktat minket, ő tud bánni a pszichológiával és a propagandával. A megoldás: mozduljunk a Szent Szellemmel és olyannak hirdessük az evangéliumot, amilyen. Akkor a ravasz zavarkeltő jön zavarba. Akkor egyáltalán nem tudja folytatni a játszmát. Az ördög még a Szent Szellem ábécéjét sem ismeri.

Ezt állandóan látjuk evangelizációinkon. Az összejöveteleket teljesen megnyitjuk a Szent Szellem előtt. Az eredmények szenzációsak. Egész országokhoz intéz kihívást Krisztus hatalmas ereje. Ahol előzőleg hamis vallások és démonok tanításai uralkodtak, ott ezek megrázkódnak és összetörnek. Ezt egy prédikátor sem tudná elvégezni, akármilyen népszerű és okos is. Ilyen siker csak akkor jön, ha Isten a Maga módján cselekszik. Amikor Ő színre lép, akkor hatalmas a győzelem. Ő tud sikert aratni, akar is, és mindig meg is teszi, amikor átengedjük Neki az irányítást.

Ezek az áttörések azokhoz az áldásokhoz tartoznak, amelyeket az Úr az utolsó időkre ígért. Pünkösd napja folytatódott nem állt meg Jeruzsálemben, hanem na föld legvégső határáig” jutott. Ezt a kihívást intézem hozzátok: bárki kezdjen el a Szent Szellem szintjén működni, és meg fogja látni az Úr megváltását. Ez a fajta evangélizáció világszerte visszaveri és megfutamítja a Sátánt. Ezt az a szent tűz teszi, amit nem lehet utánozni.