2013. november 21., csütörtök

Derek Prince - Isten célja az új nemzetség számára 5.

Tehát az evangélium beleviszi Krisztus kijelentését a hívőbe. Galata 2,20-ban Pál visszatér erre a témára.

"Krisztussal együtt megfeszít tettem. Élek pedig nem én, hanem él bennem a Krisztus, amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem és önmagát adta énértem."

Mégis, a hívőben Krisztust elfátyolozza a test. A testről úgy beszél az Ige, mint fátyolról, kárpitról. A Zsidó 10,20-ban láthatjuk ezt. Itt Jézusról szól, aki bement a Szentek Szentjébe új és élő kárpit által. Tehát Jézus volt Isten, akit elfátyolozott a kárpit.

"Azon az úton, amelyet Ő szentelt nékünk új és élő út gyanánt, a kárpit, azaz az Ő teste által."

Amikor Jézus testét megszaggatták a kereszten, akkor szétvált a kárpit. Tehát a kárpit a test. Jelenleg Krisztus a hívőben lakozik, őbenne nyilvánul meg, él a hívőben, de újra el van kárpitozva a test által. A Kolosse 3,10 az igazságnak egy másik oldalát mutatja meg. Beszél az új emberről, arról, akik mi vagyunk a Krisztusban, az új fajról.

"És fölöltözzétek amaz új embert; melynek újulása van Annak ábrázatja szerint való ismeretre, aki teremtette azt."

Szó szerinti értelemben: "állandó újulása van, Annak ábrázatja szerinti ismeretre.” A magyar fordítás jó. Kifejezi azt, hogy a Teremtő megismerteti velünk Krisztust azáltal, hogy kimunkálja bennünk a Vele való hasonlatosságot. A végső cél, hogy az Ő képe újra megvalósuljon. Egy másik fordítása a
versnek: "megújulva a Teremtő megismerésére, hogy visszaállítsuk az Ő képét, amelyet tönkretett a bukás.” Természetesen ennek a célnak a tetőpontja a feltámadáskor valósul meg, amikor a test átváltozik Krisztus feltámadott testének hasonlatosságára.

Filippi 3,20-21: Mert a mi országunk a mennyekben van, honnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk. Ki elváltoztatja a mi nyomorúságos testünket, hogy hasonló legyen az Ő dicsőséges testéhez, amaz Ő hatalmas munkája szerint, amely által maga alá is vethet mindeneket.

A mi országunk, vagyis állampolgárságunk a mennyben van, tehát innét valók vagyunk. Itt van szavazati jogunk és innen van a mi útlevelünk. Amikor amerikai állampolgárságot kaptam, akkor nagyon élővé vált számomra, hogy mennyi minden jár együtt az állampolgársággal. Amikor megkaptam az állampolgárságot, akkor kellett egy útlevél, és sok minden, ami azelőtt nem volt meg nekem, mint ott tartózkodónak. Azt mondja az Ige, hogy a mi állampolgárságunk a mennyben van. Jelen pillanatban nyomorúságos testben élünk. Nem számít, hogyan díszíted a testedet, hogyan táplálod, hogyan öltözteted, hogyan készíted ki az arcodat, és bármit csinálsz, Isten áldjon meg érte, hogy ezt teszed, de ez még mindig a nyomorúságos test. Mindig fürdőszobába kell menned, orvoshoz kell menned, ez nyomorúságos test. A természetes embernek, különösen a modern Amerikában, az a törekvése, hogy megszüntesse a test nyomorúságát, de ez nem megy. Bármit csinálhatsz, bármiféle módszert használhatsz, amit használnak a modern Amerikában, és a kereskedelem nagy része azt szolgálja, hogy a testnek ezt a nagy nyomorúságát megszüntesse, de bármennyire igyekeznek, mégsem megy. Ez a nyomorúságos test a bukásnak az eredménye, és ebben kell élned, amíg el nem változik. De elváltozik, amikor Jézus megjelenik! Akkor meg fog változni, olyan testünk lesz, mint neki; ezt mondja az Ige. Én elhiszem ezt. Amikor látjátok a "képet, ábrázatot" az üdvösséggel kapcsolatban, mindig a teremtésre gondoljatok!

1 Korinthus 15,49-53
(49) És amiképpen hordozzuk a földinek ábrázatját, hordani fogjuk a mennyeinek ábrázatját is.

Ez a külső, fizikai megjelenésre vonatkozik.

(50) Azt pedig állítom atyámfiai, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, sem a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot.
Ahogy én megértettem, ez azt jelenti, hogy a feltámadott testben nincs vér, de most ebbe nem megyünk bele. A romlandó test soha nem tud a romolhatatlanságban élni. Amikor az emberek kimentek az űrbe, el kellett vinniük magukkal földi légkört, mert nem tud élni az ember a földön kívül, mert olyan teste van, ami erre a bolygóra adatott, és máshol nem tud működni.
Ha másik területre megy át erről a bolygóról, akkor egy más testnek kellene neki. A romolhatatlanságot nem örökölheti a romlandóság.

(51) - (52) Íme, titkot mondok néktek. Mindnyájan ugyan nem alszunk el, de mindnyájan elváltozunk, nagy hirtelen, egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra: mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk.

Csak becsukod a szemed, egy pillanatra ránézünk egymásra, és egy szempillantás után ránézek a feleségemre, és azt mondom, "Nem tudtam soha, hogy ilyen szép vagy!" Ő is rám néz, és azt mondja: "Nem tudtam, soha, hogy ilyen csinos vagy!" Körülbelül így. Egy pillanatra az utolsó trombitaszóra. Mindenki, aki az "örökkévalóságba" megy Istenhez, fizikai változáson kell, hogy átmenjen, ugyanúgy, ahogy a szellemin átment a belső hasonlóság érdekében.
Ezt pedig követi a külső hasonlóság elnyerése a feltámadáskor.