2013. november 14., csütörtök

David Wilkerson - AZ ÚJ SZÖVETSÉG ÉS AZ ÚR ÓVÓ SZERETETE 4.

HOGYAN ÓV MEG MINKET AZ ÚR JÓSÁGÁNAK ÉS SZERETŐ KEDVESSÉGÉNEK ÁLDÁSAI ÁLTAL?

A Szent Szellem eltávolít belőlünk minden rettegést – a bukástól való félelmet, az Istentől való elszakadás rémét, a Szent Szellem jelenlétének elvesztésétől való félelmet –, és az ő örömével tölt el minket. Örvendezve járhatunk tovább – túláradó örömben, mint Dávid –, mert Isten biztosított arról, hogy győzni fogunk.
Mégis olyan kevés az örvendező, túláradóan boldog keresztény. Hívők sokasága él úgy körülöttünk az egyházban, mintha gyászolna: nem ismerik a lélek nyugalmát, és azt a békességet, amely Krisztus jelenlétéből fakad. Azt képzelik, hogy Isten haragja nehezedik rájuk, nem pedig az ő védőszárnyai vannak felettük. Úgy tekintenek Istenre, mint egy félelmetes hajcsárra, aki mindig készen áll arra, hogy lesújtson a hátukra. Ezért az életük tele van félelemmel, bűnnel és keserűséggel. Boldogtalanul, reménytelenül élnek, és inkább holtak, mint elevenek.
Isten szemében nem a bűnünk a probléma, hanem az iránta való bizalom hiánya. Jézus egyszer s mindenkorra elrendezte a bűn kérdését a Kálvárián. Nem akar folyton visszatérni rá, és szidni minket, hogy „Már megint mit tettél?”, „Most túl messzire mentél!”, vagy „Ezúttal túlmentél a határon.” Nem, soha! Urunk magatartása ennek éppen az ellenkezője velünk szemben. Lelkével állandóan megnyerni igyekszik, emlékeztetve Atyánk jóságára és szeretetére - még a bukásunk közepette is.
A valódi probléma az, hogy nem hiszünk Isten szövetséges ígéreteinek. Nem akarjuk elfogadni feltétel nélküli szeretetét, korlátlan megbocsátását, az ingyenes megbékélést. Nem hisszük el, hogy megbocsát és helyreállít pusztán azért, mert szeret minket. Inkább teljesen a bűnünkre összpontosítjuk figyelmünket, és nem látjuk meg, mi az, amit Isten leginkább elvárna tőlünk. Igéje világosan kimondja: „Hit nélkül azonban lehetetlen Istennek tetszeni, annak, aki Istenhez közeledik, hinnie kell, hogy ő van, s erre ő megadja bérüket azoknak, akik őt a láthatatlanból előkutatják.” (Zsid 11,6)
Ebben a versben minden benne van. Isten az, aki megjutalmaz minket – ezért nagy gondja van arra, hogy elárasszon szerető jóságával, és idejekorán megáldjon. Ez majdnem olyan, mintha túlságosan türelmetlenül várná bűnvallásunkat és imáinkat – ezért idő előtt sietve elkezd megáldani. Ennyire szeret minket!
Ezt az a gondolat, amelyet mennyei Atyánk annyira szeretne velünk megértetni. Olyan Isten ő, aki mindent lát – azt is tudja, amikor a szívünkben bűnbánat támad hamisságunk és bűneink miatt. Tudja, mikor jövünk hozzá töredelmes szívvel imádkozva. Azonban nem tudja megvárni ezt az időpontot. Ezért előlép, és ezt mondja: Megóvom gyermekemet jóvoltom áldásaival. Biztosítani akarom arról, hogy nem ítélem el, mert már megbocsátottam neki Fiam kifolyt vére által.