2013. november 17., vasárnap

Kenneth E. Hagin - Életre segíteni másokat

Sok más jelt is tett ugyan Jézus az Õ tanítványai elõtt, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben; ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia, és hogy ezt hívén, életetek [dzoé] legyen az Õ nevében. – JÁNOS 20,30. 31.

Jézus sok olyan dolgot tett, ami nincs feljegyezve János Evangéliumában, sem a többi evangéliumban. Ami azonban fel van jegyezve az evangéliumokban, az bizonyos célból került feljegyzésre. Mi ez a cél? „…hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia, és hogy ezt hívén, dzoétek legyen az Õ nevében.”

A cél az, hogy megkapjuk az örök életet! Mint kereszténynek tudnod kell, hogyan segíthetsz másoknak, hogy õk is megkapják az örök életet. Az elsõ lépés, hogy olvassák el vagy hallgassák meg azt, ami le van írva az evangéliumokban, hogy megtudják, hogy Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és hogy Isten Fiaként Õ tette elérhetõvé a szellemi életet a szellemileg halott ember számára. A János 3,15—16 megmutatja nekünk, mimódon: „Hogy valaki hiszen Õbenne (Jézusban), el ne vesszen, hanem örök élete [dzoé] legyen. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen Õbenne, el ne vesszen, hanem örök élete [dzoé] legyen.”

Megvallás: Hiszem, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia. Mivel hiszem ezt, megkaptam az örök életet, a dzoé-t, az Õ nevében. Én sohasem fogok elveszni. Enyém a dzoé. Enyém Isten élete – Isten természete – ami bennem lakozik.