2013. november 26., kedd

Derek Prince - Isten célja az új nemzetség számára 7.

Továbbmenve a 2 Korinthus 5,19. vers második része így szól:

"...nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és ránk bízta a békéltetés szolgálatát."

Ugyanaz az üzenet pontosan, amit Jézus prédikált. A békéltetés üzenete. Összefoglalva a 20-as versben:

"Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne miáltalunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel.

A "követ" szó nagyon érdekelt engem, ugyanis nagy a jelentősége ennek, ahogy mondtam előzőleg, hogy az állampolgárságunk a mennyben van. A mi állampolgárságunk nem a földön van, a kormányunk is a mennyben van. Mit csinálunk akkor a földön? Követek vagyunk. Pontosan úgy, ahogy az Egyesült Államok elküldi a követét Moszkvába, az ő állampolgársága nem a Szovjetunióban van, hanem Amerikában. Mit csinál Moszkvában? Követ. Mit jelent, hogy követ? Felhatalmazottja, személyes képviselője az Egyesült Államok kormányának. Nagyon óvatosan kell viselkednie, mert ha rosszul viselkedik, rosszul képviseli az Egyesült Államok kormányát. Viszont bármit, amit ellene tesznek, úgy vesz az Egyesült Államok kormánya, mint az egész nemzet elleni bűnt, mivel ő a felhatalmazott, aki hivatalosan képviseli az Egyesült Államok kormányát.

És mik vagyunk mi? Követek! A mennyei kormány küldöttei a földön. Képviseljük a mennyet, és ezért nagyon körültekintően kell viselkednünk, tudnunk kell a protokollt. Ha rosszul viselkedünk, akkor az emberek rossz benyomást szereznek a mennyei kormányról. Amikor beszélünk, akkor a menny hivatalosan felhatalmazott képviselőiként szólunk. Ha valaki támad bennünket, elutasít, vagy megbánt, akkor a mennyet bántalmazza. Nekünk nem kell ezzel foglalkozni, a követnek nem kell azzal törődnie, hogy megvédje magát, mert az Egyesült Államok egész felfegyverzett ereje mögötte áll. És ha te és én úgy viselkedünk, mint követek, és valaki megtámad bennünket ebben a minőségünkben, Isten azt mondja: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek. Mozgósítom a hadsereget, a légierőket." Nem kell magunkért bosszút állnunk. Megvan a hatalmunk, a felhatalmazásunk, de a felelősség a hatalom gyakorlására a mennyei kormánynál van. Követek vagyunk Krisztus helyében, és az Ő szolgálatát folytatjuk a földön. Nem kell semmit változtatnunk Jézus Krisztus szolgálatán. Ő mindent jól csinált. Megfelelő evangéliumot prédikált megfelelő módon, megfelelő hatalommal. Isten soha nem kért arra bennünket, hogy javítsuk ki az Ő szolgálatát. Amit mondott, amire kért, az az volt, hogy csináljuk ezt tovább. Semmit nem lehet változtatni úgy Jézus szolgálatán, hogy jobb legyen. Istennek soha nem kellett módosítania semmit, soha nincs második, vagy harmadik lehetőség Istennél. És ez igaz Jézus szolgálatára is.

Egy másik dolog a követekkel kapcsolatban, amit hangsúlyozok - mert úgy érzem, nagy szellemi igazság van benne -, hogy mi az utolsó cselekedet, mielőtt egy kormány hadat üzen a másik nemzetnek. Hogy visszahívja a követeit. Amikor Isten visszahívja a követeit a földről, nem szeretnék tovább itt lenni! Így olvasom én az Igét.

Az lesz a legszebb nap, amikor Isten visszahívja az Ő követeit és ez lesz a végső hadüzenet, mielőtt a mindenható Isten kitölti a hatalmát a Krisztust elutasító földre. Isten akkor összevonja majd a hadseregét, a légierőket, a hadiflottáit. Olyan fegyvereket, amelyeket egyetlen emberi kormány sem tud létrehozni, még a neutron bombával sem, és ezeket rászabadítja a földre. Ez megtalálható a Jelenések könyvében, és hiszem, hogy ez pontosan így fog megtörténni.