2013. november 26., kedd

Kenneth E. Hagin - Változás

Mert Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség nem használ semmit, hanem az új teremtés. – GALATA 6,15.

Mert (most már) sem a körülmetélkedésnek nincs sem mi jelentõsége, sem a körülmetéletlenségnek,
hanem (kizárólag) az új teremtésnek (az újjászületés és a Krisztus Jézusban, a Messiásban való új
természet eredményének).
– GALATA 6,15. (Amplified)

Az elsõ, amit a dzoé az emberben elvégez, hogy meg változtatja a természetét. Megváltoztatja a szellemét. A dzoé új teremtménnyé teszi. Minden újjá lesz a belsõ emberében, vagyis a szellemében. Amit az új embernek, vagyis új teremtménynek kell megtennie az, hogy átengedje az irányítást a belsõ embernek. Amikor átengedjük a szellemünknek az irányítást, Isten bennünk lévõ életének engedjük meg, hogy irányítson minket. Az emberek meglátják Isten bennünk lévõ életének hatásait. Meglátják
a változásokat a szokásainkban, a viselkedésünkben, beszédünkben és így tovább. A bûnözõkbõl törvénytisztelő állampolgárok lesznek. A tolvajból be csületes ember. A részegesbõl józan életû. A prostituált erkölcsössé válik.
Nincs reménytelen eset! Amikor ez a a dzoé-élet kerül az emberbe, egy újfajta szeretet – az agapé – tölti be. És ha a hívõ megengedi, hogy ez a szeretet uralkodjon felette, megsemmisíti a családi viszályok okát: lerombolja az önzést.

Megvallás: Új teremtmény vagyok. A szellemem részesedett Isten életébõl és természetébõl. Isten maga a szeretet. Megengedem, hogy az Õ élete uralkodjon felettem, hagyom, hogy az Õ szeretete uralkodjon felettem.