2016. február 8., hétfő

Smith Wigglesworth - A szellemben való élet 4.

Hogyan munkálkodik bennünk ez az új élet? Pompásan! – „mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből.” (Fil 2,13) Egy pumpa és egy forrás között nagy különbség van. A törvény hasonlít a pumpához, a Szellemben való keresztség pedig a forráshoz. A régi pumpával kivesszük a hamisságot. A Szellemnek ebben az új életében, az újszövetségben állandóan friss, élő víz buzog. Feltartóztathatatlan folyam ömlik állandóan Isten trónjából –, mert ott van az élet! 

Krisztusról azt írták: „Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot”. A Szellemnek ebben az új életében, az újszövetségében szeretni fogod, ami jó, tiszta és szent és vissza fogsz rettenni minden rossztól. Jézus azt mondta: „Eljön e világ fejedelme, és semmije sincs bennem.” Ha beteltél Isten Szent Szellemével, ebbe a csodálatos helyzetbe kerülsz, ha megmaradunk ebben a betöltetettségben, a Sátán nem tud belőlünk semmit sem nyerni. Elhiszed, hogyha beteltünk Szellemmel, és valaki helytelenül cselekszik, már a jelenlétünkkel is megítéltetik, és bűne rábizonyíttatik? Ha előrehaladunk a szellemi életben, azt mondják rólunk: „Annak a szemei a gonoszokat megutálják.” Így élt az Úr Jézus is. Élete és jelenléte sértette a bűnösöket. Ellenvetéssel élt, „hiszen Isten Fia volt!” Tudd meg, Isten Általa az Istenfiúság állapotába helyezett minket – én azt hiszem, a Szent Szellem tud tenni valamit belőlünk. 

Nem akarok dicsekedni. Mindenben az Úr neve dicsőíttetik meg, Aki oly kegyelmes hozzám. Egyszer Írországba utaztam egy konferenciára. Nagyon siettem. Útközben kis időre kimentem, hogy kezet mossak. Közben imába mélyedtem. Az Úr szeretete túláradón ömlött felém. Azt hiszem Isten Szelleme oly hatalmas erővel volt rajtam, hogy az arcom sugárzott. A kocsiban két lelkész ült. Mikor visszajöttem, az egyik felkiáltott: „Ön meggyőződött a bűneimről!” Alig három percen belül az ott ülők a lelkük megmentéséért kiáltottak. Életemben többször tapasztaltam hasonlót. Ez a Szellem szolgálata a Vele való beteltsége, amiről Pál beszél, ami életünket hasznossá, produktívvá teszi, úgy, hogy az emberek talán még bevásárlásod közben is minél előbb eltüntetni szeretnének, mert jelenléted megítéli a bűneiket. 

Maradjunk távol a betű-keresztyénségtől. Minden, amit teszünk, a Szent Szellem kenete által történjen. Gyakran azért kerülünk bajba, mert betű szerinti életet élünk. Hidd el, amit Pál mond a Szent Szellem által, hogy a halálnak minden szolgálata, mely Krisztusban való szabadságunkat akadályozta, elvétetett. A törvény elvétetett. Ami téged vagy engem illet, a régi rend örökre elmúlt, mert Isten Szelleme a tisztaság és szeretet új életébe helyezett. A Szent Szellem bevégzett dolognak tartja, hogy végeztél a régi életeddel, miután új teremtéssé lettél Krisztusban. A szellemi életben a régi élet csábításai elvesztették erejüket. Vége a bűntől való függésnek. Igaz, hogy az ördög minden lépésednél ott van de a Szent Szellem felvonta ellene a győzelem zászlaját. Ó, ha Isten velünk lenne minden utunkban, olyanok lennénk, mint a fáklya, megtisztítanánk az atmoszférát. Ahová csak fordulnánk, visszaszorítanánk a sötétség hatalmát. Az Úr a Szellem, Ő megmozgatná a szívedet és megmutatná neked, hogy az erő, amely általa tebenned van, hatalmasabb, mint a sötétségnek minden összeszorított ökle. Halleluja! Elvétetett! Mit értek ez alatt? Tudsz még hűtlen lenni? Ó, nem, nem tudsz hűtlen lenni. Zúgolódsz, ha rosszul bánnak veled? Nem! A jogodat fenn fogod tartani? Engedd át magad teljesen az ő hatalmának, nyugodj meg az Ő karjaiban. Aki bement az Úr nyugodalmába, megnyugszik az ő cselekedeteiben. Az egész élet egy szombat lesz. Csak az ilyen élet dicsőid Istent. Ez az öröm élete lesz és minden nap egy mennyei nap itt a földön. 

Ez az élet megváltozik. Az Úr dicsőségét nézve, elváltozunk a dicsőségnek ugyanazon képére az Ő Szelleme által. Örökkön örökké tartó, állandó leleplezés lesz, állandó kinyilatkoztatás, ismételt átöltözés felülről. Szeretném, ha megígérnéd Istennek, hogy nem fogsz visszanézni, sohasem fogsz visszatérni ahhoz, amire Isten azt mondta: „Elvétetett.” Megígértem az Úrnak, hogy sohasem engedem meg magamnak, hogy kételkedjem az Ő kijelentésében. Egy gyermek mindent elfogad. Az okos ember értelme által elveszti Isten nagy jóságának ajándékait. A gyermek nem tud járni, de az anyja hordozza. Nem tud felöltözni, az anya felöltözteti. A csecsemő nem tud beszélni, de az anya érti a jeleit. Így van ez a szellemi életben is. Isten megteszi, amit mi nem tudunk megtenni, Ő hordoz, öltöztet és kölcsönzi a beszédet. Bár a miénk lenne ez a gyermeki egyszerűség!

A fordítást az Evangéliumi Kiadónak köszönhetjük.