2016. február 11., csütörtök

Oral Roberts - Sebesen fújó szél a Mennyből 3.

Ahogy te is láthatod Isten ereje olyan óriási, olyan határtalan, hogy amikor kilépett Isten a semmibe egy szavára létrejött a föld. Ahogy megparancsolta az űr üres sötétségének, hogy teljen meg világossággal megjelent a nap, a hold és a csillagok az égen. A föld maga alaktalan, légüres tér volt, amit elárasztottak a vizek. Ahogy Isten szólt, hogy „ legyen”, szárazföld kezdett előtörni a hullámzó mélyből majd hegyek, völgyek, sivatagok és dombok jöttek létre Isten keze munkája által. Azután az ÚR összeszedte a por molekulákat és atomokat, majd életet lehelt abba az élettelent anyagba és a férfi életre kelt belőle. Igazából, amikor Isten határtalan erejére gondolsz, hogy a semmiből valamit hozott létre fel kell ismerned, hogy a szükségeink-teljesen mindegy, hogy milyen nagyok, vagy milyen hatalmasnak tűnnek - bőségesen be lesznek töltve, amikor rákapcsolódunk Isten határtalan Erejére!

ISTEN VÁGYA AZ, HOGY RÁCSATLAKOZZ ERRE AZ ERŐRE! Barátom, az Isten vágya az, hogy csatlakoz rá a határtalan, soha véget nem érő erejére a magyarázattal járó nyelveken imádkozáson keresztül. Lehet, hogy már szólsz nyelveken, de még nem teljesen használtad ki ezt a nagyszerű ajándékot, amit Isten adott neked és nem látod, ahogy az Ő ereje működik az életedben. Megmondom neked, hogy mi áll a rendelkezésedre Isten Szellemének erején keresztül, az, amikor van egy ritka kincsed bezárva egy szobában. De az egy dolog, hogy birtokolod azt a kincset a lezárt szobában és más dolog, hogy KITÁROD AZ AJTÓT ÉS ELŐHOZOD AZT A KINCSET! A hívő élete a Szent Szellem áramlásának örömtáncának lett tervezve, hogy véghezvigyük Jézus nagyságos dolgait. 

De mégis nagyon sok esetben mi keresztények félénkséggel vagyunk megkötözve és ez egy szörnyen tragikus dolog. A félelem lángra lobban a szívünkben, amikor lehetőséget kapunk, hogy Jézusról bizonyságot tegyünk és meg vagyunk félemlítve, amikor a testünk gyógyulásában próbálunk hitet gyakorolni! De ahogy Szent Szellem ereje keresztülhullámzik a létünkön, egy nagy bátorság kerít hatalmában bennünket! Úgy érezzük, hogy legyőzhetünk egy barlangra való éhes oroszlánt! És mind azok a korai keresztények az Igét bátran hirdethetjük, és nem félünk, miközben az Úrról teszünk tanúbizonyságot. Nem aggódunk tovább a beszédkészségünk felől. Ezen felül, az emberek nem valamiféle hangzatos szónokot keresnek. Olyan valakit keresnek, akinek van valami valódi a szívében. EZ AZ, AMIÉRT A VILÁG MEGHALNA,VALAKI, AKI VALÓBAN ISMERI JÉZUST! Én azt mondom neked a Szent Szellem ereje a Magasságos Isten gyermekeként vadi új lelkesedét helyez beléd! Úgy lángra lobbantja a lelkedet, hogy már nem tudsz egyenesen állni! Elárasztja a szívedet a menny örömharangjaival és megtölt a dicsőségével, amíg csordultig nem lesz a poharad! Akkor csak mesélned kell valakinek Jézusról! Akkor az Úr kiküld, hogy lángba borítsd a világot elveszett lelkeket nyerve az Ő Fia Jézus Krisztus számára!

Fordította: Nagy Andrea