2016. február 3., szerda

Oral Roberts - Sebesen fújó szél a Mennyből 2.

Amikor Jézus tanítóként járt a tanítványaival, a példaképük volt, az, akit az Atya elküldött, hogy megmutassa nekik milyen is valójában Isten. Jézus a mindenük volt. Ő volt maga az erő, a hajtóerő, a hatalom, a bölcsesség és az isteni iránymutatás az életükben. Saját szemükkel látták és meg is tudták érinteni azt a Férfit, aki a vízen járt. Felnéztek Rá, teljesen Rá támaszkodtak és Ő válaszolt a kiállításukra. Ő volt a „ VIGASZTALÓJUK”. Történetesen a "Vigasztaló" sokkal erőteljesebb szó, mint azt a legtöbbünk valaha is gondolta volna. „Megerősítőt” jelent. Krisztus kijelentette: „Én vagyok a te Erősséged, a te Vigasztalód!” Viszont a tanítványokat mélyen felkavarta, amikor Jézus azt mondta nekik: "És én kérem az Atyát, és más vigasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké." János Evangéliuma 14:16.

Pünkösd napján ezek a galileai férfiak megkapták a megígért Szent Szellemet, a másik Vigasztalót, ami a görögben Parakletosznak van fordítva, ami annyit jelent, hogy “A segítségül hívott”. Ez az erőteljes szó, hogy Parakletosz egy erős személynek a képe, aki megsegít téged veszedelmes helyzetekben vagy átsegít szűk és veszélyes hidakon. Így ezek a tanítványok megkapták az Erősebbet, akit a "segítségül hívottnak" nevezünk és ez pontosan ezt jelenti a mai napon is neked és nekem, amikor megkapjuk ezt a valódi és dinamikus élményt az életünkben! Azok a férfiak és nők, akik összegyűltek a Felházban azon a napon, természetfeletti erővel, mennyei erővel lettek felruházva! Lukács Evangéliumának utolsó fejezetében Megváltónk így buzdította őket: “És ímé én elküldöm ti reátok az én Atyámnak ígéretét; ti pedig maradjatok Jeruzsálem városában, mígnem felruháztattok mennyei erővel.”és az Apcsel 1.8-ban is kijelentette: “Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok”. 

Ó dicsőség Istennek! Milyen erő a Szent Szellem ereje? Nem az ember zsenialitása. Nem emberi hatalom. Ez nem olyan erő, amit az ember halandóként ismer meg. Ez egy mennyei erő! Ez egy határtalan erő, ami az égi birodalomból lejön a földre bele az életünkbe! Ez Isten tiszta energiájának szellemi demonstrációja! Mit csinál ez az erő? Elsődleges célja a hívő életében, hogy képessé tegyen minket arra, hogy Jézus Krisztus bátor bizonyságtevői legyünk. Ugyanakkor feltölt bátorsággal és életerővel is, hogy ellen tudj állni a körülötted lévő negatív áramlatoknak – a betegség, a félelem, a démonok, a szegénység, a magány és a családi zavarok áramlatainak. EZ AZ ERŐ MEGERŐSÍT MINDENT, AMI TE VAGY ÉS MINDENT, AMIVÉ ISTEN TEREMTETT TÉGED. Példának okáért mindenki egy különleges ajándékkal vagy talentummal jön a világra, de lehet, hogy akár többel is. Minden férfinak, nőnek és gyermeknek van egy elhívása, egy végső sorsa vagy célja ebben az életben. A Szent Szellem kiáradásának erejével, a magyarázattal egybekötött nyelveken szólás által fel tudod gerjeszteni azt a nagyszerű ajándékot és az erővel, energiával és életerővel tölti meg az életed! Ha orvos vagy, mint Bill barátom és kiárad a Szent Szellem ereje az életedre, az kiélesíti az ajándékod és jobb orvos leszel. Ha üzletember, farmer, édesanya, tanító vagy titkárnő (vagy teljesen mindegy pozícióban vagy), Isten megerősítheti a talentumaidat és friss új kenetet adhat, hogy megtedd, amire elhívott téged! 

Emlékszem egy asszonyra, aki azt mondta, hogy: “Az én ajándékom, hogy szeressem a férjemet”. Milyen nagyszerű ajándék is ez! Hány férfi szeretne ilyen asszony férje lenni? Ha ezt az ajándékot Isten adta, akkor a Szent Szellem ereje felgerjeszti a szíved, hogy szeresd a férjed jobban, mint valaha! És ez azt fogja eredményezni, hogy ti férjek jobban fogjátok szeretni a feleségeiteket! A BIBLIA RENDKÍVÜLI CSODÁIT ISTEN TERMÉSZETFELETTI EREJE DOLGOZTA KI. Ha csak elkezdenénk azon gondolkodni, hogy valójában mit jelent, amikor az Ige kijelenti: “Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok” ( Apcsel 1.8) Isten természetfeletti ereje átfolyt természetes embereken, ami kidolgozta a Biblia rendkívüli csodáit: Dávid megölte az óriás Góliátot… Sámson magára rántotta Dágon templomát, hogy az összeomolva maga alá temesse a Filiszteusokat … a három zsidó fiatalember sértetlenül szabadult ki Nabukodonozor tüzes kemencéjének izzó lángjaiból … Dániel megszabadult az éhes oroszlánok szájából…Péter és János csodálatos módon felállítottak egy sánta embert… Péter árnyéka meggyógyította a betegeket… Pál, az apostol megrázta az egész pogány világot a Jó hír üzenetével! Ezek közül a hihetetlen események közül egy sem valósulhatott volna meg, ha ezek a férfiak feszültség vezetőkké váltak volna a villamos áram erős feszültségét hordozva, de elektromos feszültség hordozása helyett a Szent Szellem végtelen erejét hordozták!

Fordította: Nagy Andrea