2016. február 17., szerda

Rodney H. Browne - MIT TEGYÜNK, MIUTÁN ISTEN MEGÉRINTETT BENNÜNKET?

Alapigék:

Szóla pedig az Úr nékem, mondván: 5 Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek, és mielőtt az anyaméhből kijövél, megszenteltelek; prófétának rendeltelek a népek közé. 6 És mondám: Ah, ah Uram Isten! Ímé, én nem tudok beszélni; hiszen ifjú vagyok én! 7 Az Úr pedig monda nékem: Ne mondd ezt: Ifjú vagyok én; hanem menj mindazokhoz, akikhez küldelek téged, és beszéld mindazt, amit parancsolok néked. 8 Ne félj tőlük, mert Én veled vagyok, hogy megszabadítsalak téged! mondja az Úr. 9 És kinyújtá az Úr az Ő kezét, és megilleté számat, és monda nékem az Úr: Ímé, az Én Igéimet adom a te szádba! 10 Lásd, Én e mai napon népek fölé és országok fölé rendellek téged, hogy gyomlálj, irts, pusztíts, rombolj, építs és plántálj! Jeremiás 1:4-10

Monda azért: Egy nemes ember elment messze tartományba, hogy országot vegyen magának, aztán visszatérjen. 13 Előszólítván azért a tíz szolgáját, ada nékik tíz gírát, és monda nékik: Kereskedjetek, míg megjövök. 14 Az ő alattvalói pedig gyűlölék őt, és követséget küldének utána, mondván: Nem akarjuk, hogy ő uralkodjék mirajtunk. 15 És lőn, mikor megjött az ország vétele után, parancsolá, hogy az ő szolgáit, akiknek a pénzt adta, hívják őhozzá, hogy megtudja, ki mint kereskedett. 16 Eljöve pedig az első, mondván: Uram, a te gírád tíz gírát nyert. 17 Ő pedig monda néki: Jól vagyon jó szolgám; mivelhogy kevesen voltál hű, legyen birodalmad tíz városon. 18 És jöve a második, mondván: Uram, a te gírád öt gírát nyert. 19 Monda pedig ennek is: Néked is legyen birodalmad öt városon. 20 És jöve egy másik, mondván: Uram, imhol a te gírád, melyet egy keszkenőben eltéve tartottam; 21 Mert féltem tőled, mivelhogy kemény ember vagy; elveszed amit nem te tettél el, és aratod, amit nem te vetettél. 22 Monda pedig annak: A te szádból ítéllek meg téged, gonosz szolga. Tudtad, hogy én kemény ember vagyok, ki elveszem, amit nem én tettem el, és aratom, amit nem én vetettem; 23 Miért nem adtad azért az én pénzemet a pénzváltók asztalára, és én megjövén, kamatostól kaptam volna azt vissza? 24 És az ott állóknak monda: Vegyétek el ettől a gírát, és adjátok annak, akinek tíz gírája van. 25 És mondának néki: Uram, tíz gírája van! 26 És ő monda: Mert mondom néktek, hogy mindenkinek, akinek van, adatik; akinek pedig nincs, még amije van is, elvétetik tőle. Lukács 19:12-26

1. Nem azért vagyunk itt a földön, hogy csak várjuk Jézust, hogy eljöjjön, és elvigyen bennünket a mennybe.
a. Kereskednünk kell, amíg megjön.
b. A mi megbízatásunk, hogy elvigyük az evangéliumot a föld minden részére.
c. Márk 16:15-20 - És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek. 16 Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül; aki pedig nem hisz, elkárhozik. 17 Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az Én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak. 18 Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak. 19 Az Úr azért, minekutána szólott nékik, felviteték a mennybe, és üle az Istennek jobbjára. 20 Azok pedig kimenvén, prédikálának mindenütt, az Úr együtt munkálván velük, és megerősítvén az Igét a jelek által, amelyek követték. Ámen!
d. Nem arról van szó, hogy vasárnaponként gyülekezetbe járunk.
e. Hétfőtől-szombatig is keresztény életet élünk.
f. A vasárnap egy családi összejövetel és mindannak ünneplése, amit az Úr egész héten cselekedett, ezenkívül prédikálás és szolgálat.

2. Mit cselekszel a földön, 'az Isten szerelmére'?
a. Azért munkálkodunk, hogy mind a mennyre, mind a földre hatást gyakoroljunk.
b. Szolgálat - az öt szolgálati terület; önkéntes szolgálat, stb.
c. Minden hívő megkapta a békéltetés szolgálatát (2 Korinthus 5:18-19).
d. Mindenki megtérít egyet; mindenki tanít egyet; tanítványokat nevelünk.
e. Üzleti élet - cégek, amelyek az evangélium ügyét anyagilag támogatják.
f. Kormányzati pozíciók - a hívők kormánytisztviselői állásokat pályáznak meg; Isten szerinti vezetés; anyagi támogatás; elnökjelöltek és törvényhozás.

3. Mit tehetünk?
a. Isten országának terjesztése az Istentől kapott kenet által.
b. Az Öröm Házai (ÖH) - vegyél részt; sokasodás.
c. Üzleti élet - vállalkozás; pénzkeresés az evangélium támogatására.
d. Részvétel a politikai életben - kormányzati pozíciók megpályázása; Isten szerinti törvények és befolyás.

4. Részt kell vennünk az evangélium ügyében.
a. A kenet nélkül nem tudjuk ezt elvégezni.
b. A Szent Szellemnek kell vezetnie bennünket.
c. Apostolok Cselekedetei 1:8 - Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok: és lesztek Nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeiában és Samariában és a földnek mind végső határáig.
d. Isten Igéje általánosságban megmondja, hogy mit kell tennünk - tehát tegyük azt.
e. Kérdezd meg az Urat, hogy mi a te személyes feladatod - majd engedelmeskedj.

5. A nagy megbízatás.
a. Mindenkinek szól.
b. Aktívan részt fogsz venni?
c. Számíthat-e rád az Úr?