2016. február 15., hétfő

Mike Connell: Igazságok a tetoválásról 3.

A tetováláshoz tűt, vagy valamilyen más eszközt használnak. Ez lehet egy karcoló tű, vagy egy másfajta, nagyon gyorsan mozgó tű, ami áthatol a húson és a vér kifolyik. Látható, hogy amikor a tetoválást befejezik, folyamatosan törlik le a kifolyó vért. A bőr át van szúrva. Az történik, hogy jelen van a fájdalom, az áldozat, és a vérontás. Elkerülhetetlen, hogy ahol vérontás van, ott a szövetségkötés egy formája is van.

Az észak amerikai indiánok között, ha valaki szövetséget akart kötni egy másik személlyel, megvágták a tenyerüket, majd megérintették egymás vérző kezét és így vértestvérekké váltak. Tudjátok, ugye? Rendben, ezt értjük. Ez egy egész világon elterjedt jelenség. Ez nem csak olyas valami, amire azt mondjuk, ez „tök jó”, mi is csináljuk meg. A tetoválás története olyan messzire nyúlik vissza ameddig csak adatokat és információkat lehet találni és végeztem egy kis kutatást, hogy megnézzem, mit találok a témáról. Ha valaminek az eredetét akarod megtudni, akkor meg kell nézni, hogy honnan származik, miért és hogyan használták, követned kell, és ki kell nyomozni a feljegyzéseket. Ez nem arról szól, hogy ez a dolog jó vagy rossz. Ez olyan, mintha a rossz fáról ennél: nem az élet fájáról, hanem a rossznak és jónak tudásának a fájáról. Mi arra lettünk elhívva, hogy az élet fájáról együnk. Arra, hogy olyan életet éljünk, amivel méltóságot és dicsőséget viszünk Istennek.

Most kövessük végig a nyomokat a tetoválás történetén. Nem olyan régen, - 1991-ben -, néhány turista Európában, az Alpokban, egy jégbefagyott embert talált. Nagyon jól konzerválódott. Körülbelül 5000 éve lehetett ott, ez azt jelenti, hogy Krisztus előtt 3000 évvel ezelőtt élt. Érdekesség a dologban, hogy tetoválása volt. Mikor a testét vizsgálták, látták, hogy elég sok csontja eltörött, és nagyon rossz állapotban volt a teste. Nagy fájdalmai lehettek. Nagyon valószínű, hogy a tetoválások az istenek segítséghívásának a részei voltak, hogy meggyógyuljon.

1891-ben, egy négyezer éves, egyiptomi múmiát találtak – erősen tetoválva. Tény, hogyha megnézzük a különböző kultúrákat, mindenhol, minden kultúrában az egész világon megjelenik a tetoválás. Szinte nincs olyan kultúra, ahol ne tűnne fel a tetoválás és mindig az okkultizmushoz kapcsolódik, szellemi erőkkel egyesülve, vagy szolgasággal. Nincs kivétel. Szolgaság, vagy okkult erők, vagy mindkettő – csak néhány példát fogok olvasni.

Dél- Amerikai fejvadászok használtak tetoválásokat, hogy tudjanak vadászni. Fejeket akartak, és ha egyszer elfogtak valakit, megölték, levágták a fejét, a testet általában elfogyasztották, és a győzelmük jelét, és azt amit csináltak, magukra tetoválták. Borneóban is ez történt. A borneói emberek között voltam, akik tetoválták magukat, miután elkaptak valakit, és levágták a fejét, és összezsugorították, felakasztották.

Be tudtam menni néhány faluba, és különböző emberek összeaszott fejét lehetett látni, japán harcosokat is beleértve, és tetoválták magukat. Tény, hogy fiatal fiúként addig nem válsz felnőtt férfivé, amíg nem szerzel egy fejet, nem vágod le azt és tetoválásod nem lesz. A tetoválás volt a jel, hogy megtörtént.

Hawaii-on, a tetoválásnak istenei vannak, akiktől az emberek tanácsot kérnek, hogy mikor és mit tetováltassanak, figyelve az istenek vezetésére a tetoválás képéről. Kínában a tetoválásokat a gonosz szellemek kivédésére használták. A japánok szintén. Így békéltették meg a különböző isteneket. A rómaiak tetoválást égettek rabszolgáikba, olyannyira, hogy ha valakit fogolyként vagy rabszolgaként kezeltek, az „Adó megfizetve” szöveget tetoválták rá, mely arra utalt, hogy ezek az emberek a római kormány tulajdonát képezték. Sokakat azok a keresztények közül, akiket elfogtak, a fejükön tetoválták szintén az „Adó megfizetve” felirattal, így ők is a római kormányhoz tartoztak. Az amerikai őslakosok rengeteget tetoválták magukat. Akárhová mész Amerikában, az indián őslakosok mindig tetoválták magukat, sok azok közül a hitrendszerük kötelező része volt, hogy egyrészt kivédje a gonosz szellemeket, valamint, hogy megnyerje azokat a szellemi világba való belépéshez. Hitték, hogy tetoválás nélkül a szellemek istenei nem ismerik fel őket és így soha nem jutnának be a szellemi világba.

Alaszkában, az eszkimók szintén tetoválták magukat, ezzel csillapítva le az isteneket, hogy képesek legyenek a túlélésre, tehát a tetoválás számukra, a túlélés érdekében kötött szövetséget jelentette a szellemekkel. Nem számít merre jársz a világban, mindenütt találsz valamit. A babilóniaiak, kánaániták és a prostituáltak, akik a templomban az isteneiket imádták, a termékenység tetoválását viselték magukon. A férfi prostituáltak szintén tetoválták magukat, ez mind része volt a templomi istentiszteletnek, ahogy része volt az isteneiknek tett eskünek és hűségnek is. India ősi részein gyakran egy sámán, boszorkánydoktor vagy egy varázsló végzi a tetoválást, szóval a világon mindenhol látni ezt és most csak egy összegzést adok ebből, de Afrikában például a sötét bőrszín miatt nem feltétlenül tetoválnak, viszont a testpiercing egy extrém formáját gyakorolják az ajkakon, füleken és így tovább.

Ez az isteneik felé való elkötelezettségről szól. Arról, hogy így hívják az isteneik védelmét magukra, hogy ne kerüljenek bajba gonosz szellemekkel. Ez az egész világon így van, gondolj bele. Innen származik a tetoválás.

Tehát látjuk ezeket a dolgokat és azt gondoljuk, mi olyan nagy dolog van ebben. Ha megnézzük a nyugati világot, tengerészek tetoválták magukat. Bűnözők kaptak tetoválásokat. Nácik tetováltak zsidókat, látható, hogy a tetoválás a rabszolga kultúra és az okkult kultúra része. De miért olyan nagy ügy, ha valaki egy kisebb szép képet, vagy egy képet egy galambról, keresztet vagy Jézus szeret engem feliratot tetováltat – mi a helyzet ezekkel a dolgokkal? Inkább úgy kérdezem, azon tűnődöm, miért olyan nagy dolog ez ma, és ez az, amit hiszek, hogy az ok, nagyon fontos és talán meg fogsz lepődni.

Fordította: Diana En Arnoud Jan