2016. február 17., szerda

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Természetfölötti jóakarat 3.

Isten jóindulata, csakúgy, mint a kegyelme nem vásárolható meg a hitünkkel, de a hitünk az a csatorna, amelyen keresztül megkapjuk Isten kegyelmét, jóindulatát és minden áldását.

A kegyelem az az erő, amely megváltoztat bennünket és a körülményeinket. Sem az emberi erő, sem az emberi hatalom nem elegendő ahhoz, hogy a kegyelmet átvegyük, ehhez a Szent Szellemre van szükség. A Biblia a Szent Szellemet huszonöt különböző névvel említi, ezek közül az egyik a „kegyelem Szelleme”. Isten Szellemének köszönhető, hogy kedvességet találunk Isten és az emberek előtt.

Tehát a kegyelem Isten ereje, ami a hitünk csatornáján keresztül áramlik ránk, életünk egy adott területén. A kegyelem nem más, mint elfogadás és áldás, amit másoktól kapunk, mivel Isten kegyelme ragyog rajtunk. Megvilágít bennünket. Ránk irányítja a figyelmet.

Bár ez valóságos fény, az emberi szem számára láthatatlan. Sokszor az emberek meg sem tudják magyarázni, miért kedvelnek bennünket, miért fogadnak el, bíznak bennünk, elismerően nyilatkoznak rólunk, szeretnek a közelünkben lenni vagy csak egyszerűen jobban kedvelnek minket másoknál. Ezt azért teszik, mert Isten ránk ragyogtatja kegyelmét, az Ő jóindulata velünk van.

Amikor először hallottam a természetfeletti jóindulatról, éppen azzal gyötörtem magam, hogyan tudnám magam jobban elfogadtatni az emberekkel. Abban a pillanatban, amikor hinni kezdtem Isten természetfeletti jóindulatában, hatalmas nyomás ment le rólam. Nem kellett többet azon görcsölnöm, milyen benyomást teszek az emberekre, akik eljönnek az istentiszteletekre.

Most szinte minden hétvégén olyan emberekkel találkozom, akiket korábban nem ismertem, és tudok szolgálni feléjük. Ha nem tanultam volna meg Isten jóindulatában hinni, most nem tudnám ezt megtenni. A rám nehezedő nyomás tönkretette volna az idegeimet. Most azonban egyáltalán nem foglalkoztat ez a probléma.

Ha egyszer hiszel Isten természetfeletti jóindulatában, megszabadulsz a stressztől, ami rád nehezedik. Ahelyett, hogy magad próbálkoznál megoldani a problémáidat, felszabadulsz, és élvezheted azt, amit csinálsz, mert tudod, hogy nem neked kell azzal foglalkoznod, hogy az emberek hogyan viszonyulnak hozzád. Tegyél meg mindent, ami tőled telik, a többit bízd az Úrra.

Ne tedd azt, amit én valamikor régen tettem, hogy mindenkinek, akivel találkoztam, játszottam, mint egy színész. Nem kell alakoskodnod azért, hogy jó benyomást tegyél az emberekre. Nem kell manipulálnod őket, nem kell hízelegned, nem kell mindenbe beletörődnöd és aggodalmaskodnod éjjel-nappal csak azért, hogy úgy beszélj, úgy viselkedj, hogy az mindenkinek tetsszen. Hozzám hasonlóan megszabadulhatsz ezektől a terhektől, mert már nem az emberi jóindulatot kell keresned, hanem egyszerűen át kell venned a természetfeletti jóindulatot.

Fordította: Berényi Irén