2016. február 1., hétfő

Daniel Kolenda - Csodák - 360 fokban! - Bouaké, Elefántcsontpart - Záróest

Kedves Barátaim!

Nincsen megfelelő szó arra, ami a mai estén történt! Először is, a terület, ahol az összejövetelek zajlanak, zsúfolásig megtelt: több mint 210000 ember volt jelen a záróesten. Ez az egész város népességének egyharmada. Amikor megkérdeztem, hányan vannak itt első alkalommal, a tömeg nagyrésze feltette a kezét. Ez azt jelenti, hogy az előző esték részvevőkkel együtt szó szerint a város lakosainak többsége hallotta ezen a héten az evangéliumot! A pásztorok elmondták, hogy a vasárnap reggeli istentiszteleteiken a gyülekezetek zsúfolásig tele voltak!
Az egész kampány csodálatos volt, de a ma este felülmúlt és túlszárnyalt minden eddigit! Miután hirdettem az evangéliumot és imádkoztam a betegekért, egy pillanatra minden elcsendesedett. Általában ilyenkor nagyon lelkes és hangos a tömeg. Már azon gondolkodtam, mi történhetett, majd hirtelen olyan volt, mintha az egész összejövetel átalakult volna: emberek elkezdtek kiáltozni, üvöltözni és táncolni. Sokan összeestek a Szent Szellem ereje alatt! Démonok megnyilvánultak. Totális káosz volt. Mankókat emeltek a magasba. Kiáltozásokat hallottam jobbról és balról, a tömeg elejéről és hátulról - bármerre néztem, mindenfelé valami csodálatos dolog történt! Csodák - 360 fokban!
A színpadon beszéltem két TELJESEN VAK asszonnyal, akik visszanyerték a látásukat! Egyikük muszlim volt.
Sok béna meggyógyult és járt, köztük egy baloldalára lebénult férfi, aki teljességgel képtelen volt mozgatni a bal kezét és lábát. Ma este szó szerint “menetelt” a színpadon!
Édesanyja felhozott egykisbabát a színpadra, aki 2014. novembere óta rettenetes tüdő fertőzésben szenvedett. Az édesanyja elmondta, hogy az előző esti összejövetelen a kislány meggógyult. Ma délelőtt elvitte őt a kórházba kivizsgálásra, és az orvosok nem akarták elhinni neki, hogy bármi probléma is volt a kicsivel korábban!
Volt egy asszony, akinek a veséje nem működött és már három éve dialízisre járt. Ő is tegnap este meggyógyult és ma elment az orvosához, aki megerősítette, hogy teljesen meggyógyult!
Ez csak egy kis ízelítő volt abból a rengeteg csodálatos dologból, amiket Jézus cselekedett közöttünk.
Miközben már készülünk elhagyni Bouakét, meg kell vallanom, hogy a szívem egy kicsit szomorú és nehéz: talán hallottatok róla, hogy a következő tervezett evangélizációs kampányunkat Burkina Faso-ban anyagiak hiányában le kellett mondanunk. Amikor arra gondolok, mi minden történt itt ezen a héten, a szívem összeszorul, hogy elveszítjük a lehetőségét annak, hogy jövő hónapban is lássuk százezrek megtérését. Sőt az aszt követő kampányunkra sincs egyenlőre fedezet. Bízunk az Úrban, hogy következő napokban anyagi áttörést tapasztalunk meg. Erre még maradt időnk. Ha szeretnétek hozzájárulni az evangélizációk költségeihez, weboldalunkon biztonságos módon el tudjátok küldeni az adományotokat: www.CfaN.org
Köszönjük, hogy imádkoztatok értünk végig az év során! Hiszem, hogy sokezer ember életére voltak örökkévaló hatással az összejövetelek. Mihelyt beérkeznek hozzám az evangélizáció végleges adatai a megtérők számáról, azonnal hírt adok róluk!
Veletek együtt az evangéliumért:
Daniel Kolenda
valamint Reinhard Bonnke, Peter Vandenberg és a teljes CfaN csapat