2016. február 2., kedd

Marilyn Hickey - Generációs átok (részlet) 2.

Válaszunk Istennek

- Nos, Marilyn, nekem elég nehéz volt összeszedni néhány családi átkot. Őszintén szólva, nem lelkesít az ötlet, hogy ördögöt, meg átkot keres­sek minden bokorban. De megtet­tem, amire kértél, annak ellenere, hogy nálunk nem volt igazán nagy átok, amit meg kellett volna törni.

Sokan vélekednek így. Számukra ez a válaszom:
Gyakran előfordul az életben, hogy megkérdezzük magunktól, ez vagy az miért nem sikerült? Mit ron­tottam el? Úgy neveljük a gyerekeinket, hogy Urat szolgálják, de egyszerre csak megvadulnak egy bizonyos életkor­ban. Mi pedig kiáltunk:
- Uram, mi ez? Kérlek, válaszolj?

A szellemi ember mindent megítél (megért) (I. Kor. 2,15)
vagy
... akik pedig keresik az Urat, mindent megértenek (Példabeszédek 28,5)

Egy másik fordítás így szól: „Aki Szellemben jár, mindent megért".

Sokszor várnunk kell az Úrra, de Ő megadja a választ.
Ahogy várakozunk Rá, ahogy Szellemben járunk, úgy nyitja meg az értelmünket, hogy megérthessük a problémáinkat és megszabadulhas­sunk azoktól. Isten soha nem hagy magunkra, ha egyszer már meg­mondta: mi a baj. Megmutatja a megoldást, gyakran még csodát is tesz, hogy megváltoztassa a helyzetet.
A Biblia szerint az öröklött rossz tulajdonságok: átkok!

Az átok mindig bűnnel kezdődik, mivel „az ok nélkül való átok nem száll az emberre. (Példabeszédek 26,7) A bűn sokféle formában megnyilvánulhat: idegen istenek imádatában (ami lehet mondjuk a pénz, vagy a karrier), hatalomvágyban, lázadó gyermekekben, kegyetlenségben, erőszakosságban, szexuális bűnökben...

... aki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik. (I. Kor. 6,18)

A szexuális bűn, elkövetőjére súlyos kihatással van - egyike a legsúlyosabb átkoknak. A házasságtörés például nemcsak a lelkeden hagy maradandó nyomokat, hanem azzal a következménnyel is jár, hogy a gyerekeidben, az unokáidban, sőt a dédunokáidban is meg lesz rá a „hajlam".
Az öröklött betegség átkának megtörése

Egy másik, apáról fiúra szálló átok: a betegség. Emlékszem, sok évvel ezelőtt biblia tanfolyamot tartottam egy denveri családnál. Egy baptista nő is eljárt a tanfolyamra, amikor éppen a gyógyulásról tanultunk. Amíg az óra tartott, egyszerűen nem bírt egy helyben megülni, s en­gem ez nagyon zavart. Azt hittem, hogy nem ért egyet a hallottakkal. Később elbeszélgettem vele, és megértettem a viselkedését: két súlyos betegséggel is küszködött.

Az apja vak volt. Öröklött szembetegségben szenvedett. A kór úgy harmincéves koruk körül támadja meg a család tagjait. A látásuk fokozatosan romlani kezd, míg egy napon - negyvenéves koruk táján - teljesen megvakulnak. A nő a harmincas éveinek közepén járt... De ami még borzasztóbb: tizenéves lánya is látási gondokkal küzdött már.
Igen! Ez a generációs átok!
Akkoriban még én sem voltam e kérdésben olyan járatos, de tapasztalom, hogy minél többet tanulunk meg róla, annál jobban meg tudjuk támadni az Ellenséget, annál jobban meg tudjuk szabadítani az embereket.

"Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való." (Hóseás 4,6)

Minél több Igét, „információt" kapunk Istentől, annál kevésbé fogunk elveszni. Az illető hölgy ugyanis szó szerint elveszőben volt, a lányával együtt. Ráadásul nem is hitt az isteni gyógyításban, amiről tanultunk, pedig nagy szüksége lett volna rá. Hiszen - mint megtudtam - nemcsak súlyosan csökkent látó volt, hanem (ezért nem tudott tartósan egy helyben ülni) kioperáltak egy darabot a csípőcsontjából is.

Egyik nap egy híres evangélista jött a városba, s a tanfolyamról többen is biztatták az illető hölgyet, hogy menjen el velük az összejövetelre. Ő ezt elutasította. Akkor a lánya közbeszólt:
- De anya, nem hiszem, hogy bármi bajunk lenne abból, ha egyszer elmegyünk.
Így tehát anya és lánya elmentek. Az erkélyen foglaltak helyet. Az evangélista egyszercsak azokat szólította, akiknek a csípőjükkel vagy a csontszerkezetükkel volt problémájuk. A lány unszolni kezdte az any­ját:
- Állj fel, anya! Nem fog fájni!
Persze, hogy nem fájt. Érezte, hogy átjárja a Szent Szellem ereje. Megér­tette, hogy valami történt vele, de nem tudta megfogalmazni, hogy mi.

Aznap este, amikor lefekvéshez készülődtek, a lány átment az édesanyja szobájába, hogy beszélgessenek kicsit.
Egyszer csak felkiáltott:
- Anya! Egy új kidudorodás van rajtad!
Mivel a csípő csontját kioperálták, a helyén nem volt semmi.
- Anya, tapogasd csak meg magad! Azt hiszem van csípőcsontod! - kiáltott föl a lánya.
Valóban ott volt a csípőcsont! Isten csodát tett! Ettől aztán egyből „láng­ra kapott" a hölgy szelleme!

Visszajött a biblia tanfolyamra, és ujjongott:
-Hiszek a gyógyulásban! Hiszek a gyógyulásban!
Elmesélte nekünk a történetét, majd így szólt:
- Most pedig imádkozni akarok a szememért.
Megdorgáltuk a Sátánt, és imádkoztunk a szeméért... Ma már 20%-os látása van! A lánya pedig, akinek szintén folyamatosan romlott a szeme, nem vakult meg.
A generációs átok megtört!

Forrás: Új Exodus Magazin, 1990.