2016. február 1., hétfő

Mike Connell: Igazságok a tetoválásról 1.

Hányan ismertek olyasvalakit, akinek tetoválása van? Hányan ismertek? Ó nézzétek, kezek mindenhol felemelve! Szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne ilyen ismerőse. Ez egy igen növekvő jelenség most, az emberek tetoválást csináltatnak és ez a 70-es évek óta egyre növekszik. Valójában a tetoválások növekedésével párhuzamosan, az emberek megpróbálják leszedetni a tetoválásokat. Ez egy hatalmas, fejlődő üzlet Amerikában, szóval ha körbenézünk mindenütt látjuk, hogy sztárok, sport csillagok, atléták viselnek tetoválást és ezzel újra fellendítik azt.

Mindenhol ezt látod, szóval azt gondolod mi a baj ezzel? Isten úgyis a belsőt vizsgálja, az emberek csak a külsőt látják nem kellene ezen aggódni. De én úgy hiszem, hogy szükséges megértenünk, hogy mik állnak e dolog hátterében és én meg fogom mutatni nektek, mert ez nagyon fontos. Hadd osszak meg veletek valamit, amit segíthet nektek bepillantást nyújtani. Nem sok vers van a Bibliában a tetoválásról, de van néhány hivatkozás, tehát kezdjük el megnézni Isten Igéjét a 3.Mózes 19:28-nál. Meg kell, hogy értsük a szöveg kontextusát. Ha megnézzük az Ószövetséget ennél a résznél, látjuk, hogy Isten kihozta az embereket Egyiptomból. Izrael népe Egyiptom foglya volt, de nem csak mint Egyiptom rabszolgái. Ők tulajdonképpen okkult erők foglyai voltak. Ha emlékeztek még arra a történetre, mikor Mózes hadakozott a Fáraóval, Isten nagyon könnyen legyőzhette volna őt, már az első csapás során. Tíz csapás volt összesen, mindegyik csapás tíz különböző egyiptomi istennel. Minden alkalommal, mikor Mózes azt kérte a Fáraótól, hogy engedje szabadon népét, de azt a Fáraó elutasította, gyötrés támadt arra a nemzetre és támadás egy idegen isten ellen.

A tíz csapás után, mikor az idő a végéhez közeledett, annak a nemzetnek az emberei tudták, hogy Isten ereje nagyobb, mint azoknak az egyiptomi isteneknek, akiket őt szolgáltak. Jegyezd meg: az utolsó csoda, amit tett Isten az embereinek szabadulására, az elsőszülöttek halála. A 2.Mózes 12-ben mindenkinek le kellett vágnia egy bárányt és be kellett vele kenni az ajtófélfát, mert csak így tudták megvédeni a házat a pusztító angyaltól. Tehát azt látjuk, hogy Izrael megszabadult egy bálványimádó, varázsló, spiritiszta országból. Mérhetetlenül erősek voltak az okkult erők Egyiptomban. Ha elolvasod Mózes történetét a varázslókkal való összecsapásról, látni fogod, hogy az első három csodát képesek voltak utánozni. Ő ledobta a botját, ami kígyóvá változott – ők is ledobták a botjukat és az is kígyóvá változott. Ez okkult erő.

Az első három csodánál amit Mózes tett, egyiptom varázslói okkult erők forrásaival működtek együtt, ami által képesek voltak leutánozni azokat. Amiről talán kevesebben tudnak, hogy az egyiptomiak Baált, a Nap istenét imádták, és a Baál imádat egy részeként, nők és férfiak egyaránt, tetoválva lettek, mintegy jelként tulajdonjogukat és hűségüket adva ennek az istennek. Ha most megnézzük a Mózes harmadik könyvében Isten el akarja vezetni népét az Ígéret Földjére és azt mondja, nem azért hozlak ide titeket, mert jobbak vagytok azoknál. Azért vezetlek titeket oda, mert szeretlek benneteket, mert népem vagytok, és azt mondja azért amit azok tettek.

Ha megnézed a Bibliát arról, hogy mi történt, azon a területen (Egyiptom - a fordító megjegyzése) erős és hatalmas okkult befolyás volt. A nemzetek Baált imádták. Ezenkívül Astaróthot, szóval a nap istenét, a vihar istenét, a szelek istenét, az időjárás istenét, a termékenység istenét és ezeket borzasztóan perverz cselekedetek kísérték – és tetováltatták magukat. Az istenükkel való szövetségkötés része volt a tetoválás. A tetoválás csak egy tintával való megjelölés, de tulajdonképpen ez nem más, mint az, ami ajtót nyit az életedben annak, ami fontos.

Amikor Isten ezeket a parancsolatokat adta, akkor Ő abban az összefüggésben beszélt ezekről, hogy biztosan ne szennyeződj démoni erőkkel, látod? Jegyezd le, mit mond itt. Ha a negyedik verset olvasod, azt mondja, "ne fordulj bálványokhoz, ne csinálj magadnak öntött isteneket, mert Én vagyok az Úr." Akkor most nézd meg a 28-dik verset, azt mondja „Testeteket a holt emberért meg ne hasogassátok, se égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek. Én vagyok az Úr.”

Fordította: Diana En Arnoud Jan