2016. február 5., péntek

Derek Prince - A varázslás 8.

A Galata 1,6 (Pál valóban felin­dult a galatákon!) azt mondja: "Csodálkozom, hogy Attól, aki ti­teket Krisztus kegyelme által elhívott, ilyen hamar más evangéliumra hajlotok."

Tehát egy hamis evangélium volt a baj, amit a galaták - miután megtértek és megkeresztelkedtek Szent Szellemben elkezdtek befogadni.
Pált rendkívül zavarta az állapotuk, s ezeket írta nekik a Galata 3,1- ben:

"Óh, balgatag galáciabeliek, kicso­da igézett meg titeket?"

Figyeljük meg, hogy ott egy ha­mis evangéliumot hirdettek, márpedig, ha egy hamis evangéliumnak hiszünk, varázslás alá kerülünk. Pedig ők Szent Szellemben keresztelt hívők voltak, mert azt mondja Pál a 2. versben, hogy befogadták a Szent Szellemet. S mégis elfordultak az igazságtól, mert elfogadtak egy ha­mis evangéliumot. Így igézet alá ke­rültek.

A Galata 4,9-ben ez áll:

"Most azonban, hogy megismertétek az Istent, sõt hogy megismert titeket az Isten, miként tértek vissza ismét az erõtelen és gyarló elemekhez, a melyeknek megint újból szolgálni akartok?"

A modem fordítás azt mondja: gyarló és erőtlen szellemekhez, ele­mi szellemekhez. S az elemi szellemeket kezdték el imádni. Elkezdték figyelni a napokat, a hónapokat és az esztendőket. Ez megnyílást jelen­tett a horoszkópok felé.
Hány keresztény tartozik ma eb­be a kategóriába?

II. Timotheus 3,6-9; 13. "Mert ezek közül valók azok, akik betolakodnak a házakba és foglyul ejtik a bűnökkel megterhelt és sok­féle kívánságoktól űzött asszonykákat.
Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.
"

Pál aztán továbbmegy és vissza­tekint Izrael történetére, az Egyip­tomból való szabadulás idejére, és azt a konfliktust említi, amikor a szabadulás előtt Jánnes és Jámbres, az egyiptomi varázslók, ellene álltak Mózesnek. 

"Miképpen pedig Jánnes és Jámbres ellene álltak Mózesnek, aképpen ezek is ellene állanak az igazságnak: megromlott elméjű, a hitre nézve nem becsületes emberek."

Ahogy az egyiptomi varázslók ellene álltak Mózesnek, ugyanúgy az okkultiz­mus gyakorlói is ellene állnak az Evangéliumnak. S nagyon szeretem a következő verset: "De többre nem mennek, mert esztelenségük nyilvánvalóvá lesz mindenki előtt, amiképpen amazoké is az lett."

Már eljutottunk oda, hogy Krisz­tus és a Sátán erői között nyílt konf­liktus van, s ez természetfölötti síkon zajlik. Dicsőség Istennek, a Biblia kimondja, hogy az ő esztelenségük, vagyis a Sátán embereinek esztelensége nyilvánvalóvá lesz mindenki szemei előtt. Hiszem, hogy ez meg fog történni a következő időkben. Ez a Szent Szellem és az okkult erők összecsapásának nyilvános bemutatása lesz. Hála Istennek, hogy mi a győztes oldalon vagyunk.

"A gonosz emberek pedig és az ámítok nevekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén."

Ez a korunk végéről szóló kép - s a görögben mágusokról, varázslók­ról van itt szó. Tehát amikor az idők végére érünk, egyre több gonosz ember lesz, egyre többen lesznek az okkultizmus képviselői, akik be­csapnak másokat, de magukat is megcsalják.
S nincs olyan hely a világon ahol ez ma jobban megnyilvánulna, mint Dél-Kaliforniában. Ezek a szavak pontosan, szóról-szóra beteljesednek. A gonosz emberek és a varázslók, akik az okkultizmust űzik, egyre rosszabb állapotba kerülnek.

Forrás: Új Exodus, 1989.