2016. február 3., szerda

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Természetfölötti jóakarat 1.

Ahogy olvasod a Bibliát, az Ószövetségtől az Újszövetségig találkozol olyan emberekkel, akik részesültek a kegyelemben. Nézzünk néhányat közülük, akik ma is jó példaként állhatnak előttünk.

József

Vevé azért Józsefet az ő ura és veté őt a tömlöcbe, melyben a király foglyai valának fogva, és ott vala a tömlöcben.
De az Úr Józseffel vala, és kiterjeszté reá az ő kegyelmességét és kedvessé tevé őt a tömlöctartó előtt.
És a tömlöctartó mind azokat a foglyokat, kik a tömlöcben valának, József kezébe adá, úgyhogy ami ott történik vala, minden ő általa történék.
És semmi gondja nem vala a tömlöctartónak azokra, amelyek keze alatt valának, mivelhogy az Úr vala Józseffel, és valamit cselekeszikvala, az Úr szerencséssé teszi vala [Józsefet].

I Mózes 39: 20-23

Bár Józsefet igazságtalanul büntették meg, olyan dologért zárták börtönbe, amit nem is követett el, az Úr vele volt és gondoskodott róla.
Senki sincs rossz helyzetben, még ha börtönben is kell ülnie, ha az Úr kegyelme rajta van.
Ezzel és a többi példával az Úr arra tanít bennünket, hogy nem számít, mi történik velünk, ha „Isten és emberek előtt kedvességben”vagyunk. (Lukács 2:52).

Isten gyermekeiként ez a kedvesség elérhető számunkra. De mint oly sok jó dolog az életben, csak azért, mert valami elérhető, még nem azt jelenti, részesülhetünk is belőle. Az Úr sok dolgot hozzáférhetővé tesz számunkra, amit azonban sosem vehetünk át és élvezhetünk, mert nem hozzuk működésbe hitünket azon az adott területen.

Ha például úgy indulsz el egy állásinterjúra, hogy biztosan nem fog sikerülni, akkor szinte biztos, hogy nem is fogod az állást megkapni. Ha viszont úgy pályázod meg az állást, hogy tudod, vannak tudásbeli hiányosságaid, de magabiztosan indulsz el, abban bízva, hogy a Isten kegyelme biztosan veled lesz az adott helyzetben, győztes leszel.

Sok évvel ezelőtt, amikor Dave-vel összeházasodtunk, úgy gondoltam, vissza kellene mennem dolgozni. Tehát megpályáztam egy állást, ahová fel is vettek. Gyorsan léptem előre egyik pozícióból a másikba, míg egy szép napon azt vettem észre, a második ember vagyok a cégnél. Bár nem volt sem megfelelő végzettségem, sem tapasztalatom az adott területen, az Úr mégis idehelyezett, mert a kegyelme rajtam volt.

Isten neked akarja adni kegyelmét, mint ahogy Józsefnek is, de ahhoz, hogy átvehesd, azt kell tenned, mint Józsefnek: hinni abban, hogy megkapod. Ő hitben járt, és Isten kegyelme kísérte. Ha Isten kegyelme rajtad van, az emberek minden különösebb ok nélkül szeretnek és kedves leszel előttük.

Fordította: Berényi Irén