2016. február 18., csütörtök

Derek Prince - A varázslás 10.

Most nézzük meg az I. Királyok 18-at, ahol egy konfliktus, az Illés és a Baál prófétái közötti konfliktus van leírva.
Négyszáz hamis próféta volt az egyik csoportban, a másikban pedig négyszázötven. Összesen 850 go­nosz próféta. A Sátántól kapott hata­lommal rendelkező próféták. Illés pedig azt mondta: Gyertek, majd meglátjuk, melyik Isten fog tűz által felelni. Vegyetek egy tulkot, én is ve­szek egy tulkot. Ti sokan vagytok, hát ti kezdtek. Ami ebben a történetben megragadott az az, hogy a hamis próféták valóban hitték, hogy tudnak tüzet lehozni az égből, mert különben nem egyeztek volna bele. Ugráltak az oltár körül, s vagdosták magukat, amíg a vérük ki nem csor­dult, pontosan úgy viselkedtek, mint a dervisek Közel-Keleten, s nagyon akarták, hogy kapjanak természetfölötti sátáni erőt. De nem ment! Miért nem ment? Illés jelenléte miatt! Az ő ereje visszatartotta a Sátán természetfölötti erejét.

A Jelenések könyve 13,13-ban azt írja az Ige, hogy a hamis próféta tü­zet fog lehozni az égből. És nagyon sok más csodát fog művelni. A cso­datevés képessége tehát még nem jelenti azt, hogy az ember Isten em­bere! Azután Illés lehívta a tüzet, és a tűz lejött. Az emberek pedig az ar­cukra borultak, és azt mondták, hogy az Úr az Isten! Tehát mind az Ószövetség, mind az Újszövetség megmutatja, hogy minden kritikus helyzetben a természetfölötti bea­vatkozás a sátáni ellenállás legbiz­tosabb jele.

Két várost említ az Újszövetség, amelyek kifejezik a varázslás erejét: az egyik Ninive, a másik Babilon. Nézzük meg röviden azokat az Igé­ket, amelyeket Náhum próféta írt. A Náhum 3,4 Ninivéről szól:
"A szép parázna sok paráznaságáért, a hitetésnek mesternője miatt, a ki népeket ejtett meg paráznaságával, és nemzetségeket bűbájaival."

Ezt teszi a varázslás! Nemzeteket ejt meg és családokat. Ninive a va­rázslás, a sátáni hatalom tudatos gyakorlásának a központja volt.

Az Ésaiás 47,1 Babilonról szól:
"Szállj le és ülj a porba, Babilon szűz leánya." 

Isten előre kijelentette Babilon ítéletét az Ésaiás 47,9-ben:
"És mind e kettő eljön reád nagy hamar egy napon: gyermektelenség és özvegység teljességükben eljönnek rád, noha gazdag vagy a varázslásban, és sok nagyon igéző szózatod."

Babilon híres volt a Sátán tiszte­letéről, hatalmának gyakorlásáról.

Ésaiás 47,12-13.
"No állj elő hát igéző szózataiddal és varázslásodnak sokaságával, a melyekkel ifjúságodtól fogva vesződtél, talán segíthetsz valamit, talán visszariaszthatod [a veszedelmet.]
Tanácsaid sokaságában megfáradtál; no álljanak elő és tartsanak meg az égnek vizsgálói, a kik a csillagokat nézik, a kik megjelentik az újholdak napján, hogy mi jövend reád."


Ez teljesen az asztrológia, a horosz­kóp leírása. Babilon mindezeknek a központja volt. Az Újszövetségben Babilon a neve az utolsó utálatos, vallásos csoportnak, amely paráznává lesz.
A Jelenések könyvének a végén a hamis egyháznak ez lesz a neve.

Szeretnék rámutatni a Jelenések 18-ból arra, hogy az igazi Egyháznak mindig a hamis egyház a legnagyobb ellensége. A legnagyobb, a legkegyetlenebb ellensége! Ez így volt az emberi történelem kezde­tétől fogva, s ez így lesz a történe­lem végéig. Ez nem változik meg. Az első jelenet, a hamis és az igaz egyház első képe, a két áldozat: Káiné és Ábelé. Ábel az Istenhitet jelképezi, a vérontással való áldoza­tot, Káin pedig a jó cselekedetek emberi vallását. A „helyettesítő" áldozatok bemutatását olyan gyü­mölcsökből, amelyeket Isten megát­kozott a földön. Ábel vallása a mártírt adta, Káin vallása pedig a gyilkost. S ez így volt végig az emberi történelemben, hogy Isten szent­jeinek nagy üldözői, a hamis vallás képviselői voltak.A Jelenések 18-ban azt látjuk, hogy Isten ítélete van a gonosz valláson, amelyet Babilonnak hívnak.
Jelenések 18,2. Kiálta teljes erejéből, nagy szóval, mondván: leomlott, leomlott a nagy Babilon, és lett démonoknak lakhe­lyévé, minden tisztátalan szellem­nek tömlöcévé, és minden tisztáta­lan és gyűlöletes madárnak töm­löcévé. 

Babilon lett a központja minden démonnak, tisztátalan szellemnek.

Jelenések 18,10-11. "Nagy távol állva az ő kínjától va­ló félelem miatt, mondván: Jaj, jaj! Te nagy város, Babilon, te hatalmas város, hogy egy órában jött el az íté­leted! A föld kalmárai is siratják és jaj­gatják őt, mert az ő áruikat immár senki nem veszi."

Babilon az idők végén a Sátán csalásainak a középpontja.

Jelenések 18,23-24. "...Mert a te kalmáraid valának a földnek fejedelmei, mert a te bűvöléseidtől eltévelyedtek mind a né­pek. És abban prófétáknak és szen­teknek vére találtatott, és minde­neknek, akik megölettek a földön."

Ez nem fejeződött még be. Egy hatalmas konfliktusnak még be kell következnie.

Tisztában kell lennünk, mint már említettem, hogy az igei Egyháznak ki az igazi ellensége? Nem a kom­munisták, hanem a hamis egyház. Az igazi Egyház Jézus Krisztus által egyre inkább tele lesz Szent Szel­lemmel. S ezzel együtt a hamis egy­ház egyre jobban tele lesz okkult erőkkel. Ez a konfliktus és kontraszt nyílt lesz, hogy lássa mindenki. Isten nyilvánosan fogja ezt bemutatni!

Forrás: Új Exodus, 1989.