2016. február 8., hétfő

Mike Connell: Igazságok a tetoválásról 2.

Ha kissé lejjebb megyünk, a 20. fejezet első versétől bővebben szól. Az országban lévő szokásokról beszél és ebben az összefüggésben rámutat az Egyiptomban és Kánaánban levő okkult befolyásra. Isten nagyon erőteljes és határozott volt rendelkezéseiben arról, ha valaki okkult dologban vett részt. Azt mondja, ne szennyezzétek be magatokat. Egyet se cselekedjetek ez utálatosságok közül. Más szavakkal szólva, ne nyiss az életedben ajtót semmilyen okkult praktika felé, mert démoni erőknek adsz helyet az életedben.

Azért hozta ezt a törvényt, mert tudta a kapcsolatot a tetoválás és az okkult birodalom között. Pillanatokon belül elmagyarázom mi az összefüggés. Isten az ő népét távol akarta tartani az okkult befolyástól, hogy áldásban járjanak, és hogy örökölhessék a földet –és mindjárt meglátjuk ennek jelentőségét a mi számunkra is.

A másik egyedüli ilyen hivatkozás, ami ilyen dologra vonatkozik, az 1. Királyok 18-ban található. Emlékezzünk a történetre, amikor Illés összetűzésbe került a Baál prófétáival és az összetűzés során felszólította őket, hogy demonstrálják erejüket, az istenük természetfeletti erejét. Erre ők elkezdték vagdosni a testüket. Addig vágták magukat, míg vérezni nem kezdtek, ő pedig (Illés) gúnyolódott rajtuk, azután pedig bemutatta a szövetséget megtartó Isten igazi erejét. Az Új Szövetségben van egy történet a gadarénusi emberről, a Márk 5-ben. Ha megnézzük ezt az embert, erőteljesen démonizált volt. Légiónyi démon volt benne – ez 6000 démont jelent. Itt mond egy érdekes dolgot, hogy amikor Jézus a közelébe ért, a démonok manifesztálódni kezdtek és a fickó elkezdte magát vagdosni. Jegyezd meg, a vagdosás, a test megbélyegzése a Bibliában folyamatosan kapcsolatban van okkult erőkkel, megkötözöttséggel vagy az afelé való szolgálattal, vagy fogsággal.

A Biblia számos helyen beszél a vér vagy a vérontás témájáról. Amikor Isten Ábrahámmal kezdett járni, az egyik dolog, amit Isten kért, hogy kössön szövetséget (az eredeti angol szövegben szövetséget vág – a fordító megjegyzése) vele. A szövetség a legerősebb, legösszekötőbb egyezség, ami két ember között, vagy ember és Isten között létrejöhet. Isten maga a szövetség – Isten szövetséget megtartó Isten, így a Bibliában szövetségek vannak. Isten utasította őt, hogyan kössön szövetséget és vigye véghez a dolgokat: ott volt az áldozni való állat, amit, amikor megölt, azt ketté hasította és a vére kifolyt.

Amikor két ember szövetséget kötött egymással a kettévágott állat között átmenvén, különböző ígéreteket, elkötelezettségeket tettek, de a szövetség kötésre vagy a vérszövetségre az egyik mindig jellemző dolog a Bibliában a vérontás.

Ha bármi olyan dolgot látsz, ami vérontással jár, akkor a szövetségkötés egy formáját látod. Minden, ami szándékosan magában foglalja a vérontást, a szövetség formáját foglalja magában. A szövetség két ember között létrejövő megállapodás, ami legális jogot ad és jogosultságot eredményez.

Rendben, akkor most hadd mutassak egy másik példát, ami nagyon érdekes és a házasság területén található. Amikor a nagy napon a házastársak megjelennek és a házasság szövetségére lépnek –jegyezd meg – a padsorok közötti folyosón vonulnak keresztül. Ez nem olyasvalami, amit az emberek találtak ki – a házasság, a másik felé való elkötelezettség szövetsége.

Ez nem egy szimpla együtt élés. Ez az elkötelezettség szövetsége, és amikor két ember összeházasodik, az történik, hogy megismerik egymást és szövetséget kötnek egymással. Kijelentik egymásnak a kapcsolatukat, kijelentik elkötelezettségüket egymás felé. Nyilvánosan teszik, hogy az emberek hallják és lássák, majd aláírják a könyvet. Az aláírásukat regisztrálják és házasokká válnak –egy dolgot kivéve. Ha nincs szexuális érintkezés, ezt legálisan figyelembe vehetik és a házasságot érvényteleníthetik.

Isten úgy alkotta meg a nőt, hogy első alkalommal, mikor egy nő szexuálisan érintkezik egy férfival, a szűzhártya átszakad és vér folyik ki. Az első érintkezés során kifolyt vér volt a szövetség létrejöttének bizonyítéka, ami a két embert összekötötte. Tény, hogy ez annyira fontos volt a Bibliában, hogy az 5.Mózes 22:15 azt írja, ha bármi kétség merült fel a szüzesség kérdésében és a férj kételkedett a felesége szüzességében, akkor a lány szülei a lepedőt a vének elé vitték bizonyítékul. Ez bizonyította, hogy a lány az első éjszakáján szűz volt még.

Az egész Biblián keresztül a vérontás a szövetségkötés formájával volt kapcsolatban és a tetoválás – szóval mi is történik a tetoválás során?

Fordította: Diana En Arnoud Jan