2016. január 27., szerda

Smith Wigglesworth - A szellemben való élet 2.

Isten hatalmasabbnak bizonyult, minden ellenálló erőnél, mikor a sötétség erőit kidobta a mennyekből. Szeretném, ha tudnád, hogy ugyanaz az erő mely Sátánt kiűzte a mennyből, minden emberben megvan, aki Istentől született. Ha ennek a nagyszerű ténynek egészen a tudatában lennél, neked is győztes életed lenne.

Ha olyan emberekkel találkozol, akiket valami gonosz hatalom kínoz, kérdezd meg tőlük: „Jézus testben jött el?” Sohasem tapasztaltam, hogy egy gonosz hatalom „igen” választ adott volna. Tehát, ha tudod, mi a teendőd egy gonosz szellemmel, lesz erőd kiűzni azt. Hidd ezt és cselekedj, mert nagyobb az, aki benned van, mint az, aki a világban van. (1Ján 4,4) Isten győztesnek akar téged látni. Erőt helyezett beléd, mellyel le tudod győzni az ördögöt. Mi mindnyájan ki vagyunk téve a kísértéseknek. Ha nincsenek kísértéseid és próbáid, nem érsz semmit. Jób azt mondta: „Próbálj meg engem, és úgy jövök elő, mint az arany.” Isten minden kísértésben engedi, hogy a végsőkig menjen a dolog, hogy engedelmességben jársz-e. De sohasem engedi, hogy leverjenek a nehézségek, mert a kísértések között meg tudja menteni az igazakat. Az Úr maga lép közbe erőben, elűzi az ördögi hazugsághadjáratot, elűzi a sötétség hatalmát, és gyermekeit győzelemre vezeti Jézus Krisztusban. Az Úr szereti az Ő szentjeit és betakarja szárnyai mindenhatóságával. Imádjuk Őt!

Isten segítsen minket, hogy ezt belássuk és megértsük. Készen kell lennünk a próbákra, és akarnunk kell a győzelmet. Nem vagyunk tudatában annak, hogy a bűn a test révén talál utat hozzánk. De jön Isten és a testet, bűnös természetünket halálba adja, hogy az Ő Szelleme, minden hatalmával és szabadságában betérhessen a megszentelt templomba, Sátánt, ebben a gonosz világban a hívők által, elveszítse. Sátán állandóan azon fáradozik, hogy a szenteket szidalmakkal rossz hírbe hozza. A Szent Szellem azonban sohasem jön kárhoztatással, Jézus Krisztus vére felvilágosít minket, és segítséget nyújt. Jézus, mint Vigasztalóról beszélt Róla, akinek el kell jönnie. Mindig készen áll, hogy a kísértések idején mellettünk legyen. Jézus Krisztus gyülekezetében a Szent Szellem a vigyázó. Pál azt mondja, „Nyilvánvalóvá lett, mint Krisztus levele, nem tintával írott, hanem az élő Isten Szellemével, nem kőtáblára, hanem a szív hústábláira.”

A Szent Szellem a szívekben kezdi a munkát, az ember legbensőbb valójában. Jézus Krisztus kijelentéseinek gazdagságát a szívbe viszi, és tisztaságot, szentséget plántál bele, úgy, hogy a szív mélyéből állandóan dicséret és magasztalás jöjjön. Tudd meg, hogy Jézus élete belénk helyeztetett. Ez által az élet által élünk mi az örökkévalóságban, mert annak nincs vége. Mindig, az örökkévalóságig, dicséret, magasztalás imádat és erő kell, hogy belőled folyjon. Ismerd fel a dicsőségnek vég nélküli kiterjedését, és élj benne! Elhagytuk a régi rendet, szisztémát, szokásokat és utakat, és az abban való járást, új, ragyogó, szellemi rendben élünk. Az a háromezer újonnan megtért nem maradt a zsinagógában, a törvényben, hanem az új tanításban, az apostolok tanításában. Halleluja! „A régiek elmúltak, minden újjá lett.”

A fordítást az Evangéliumi Kiadónak köszönhetjük.