2016. január 25., hétfő

Rodney H. Browne - Találkozás Istennel 2.

Alapigék:

Saulus pedig még fenyegetéstől és öldökléstől lihegve az Úrnak tanítványai ellen, elmenvén a főpaphoz, Kére őtőle leveleket Damaskusba a zsinagógákhoz, hogy ha talál némelyeket, akik ez útnak követői, akár férfiakat, akár asszonyokat, fogva vigye Jeruzsálembe. 3 És a mint méne, lőn, hogy közelgete Damaskushoz, és nagy hirtelenséggel fény sugárzá őt körül a mennyből: 4 És ő leesvén a földre, halla szózatot, mely ezt mondta néki: Saul, Saul, mit kergetsz Engem? 5 És monda: Kicsoda vagy, Uram? Az Úr pedig monda: Én vagyok Jézus, Akit te kergetsz: nehéz néked az ösztön ellen rúgódoznod. 6 Remegve és ámulva monda: Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem? Az Úr pedig monda néki: Kelj fel és menj be a városba, és majd megmondják néked, mit kell cselekedned. 7 A vele utazó férfiak pedig némán álltak, hallva ugyan a szót, de senkit sem látva. 8 Felkele azonban Saulus a földről; de mikor felnyitá szemeit, senkit sem láta, azért kézenfogva vezeték be őt Damaskusba. 9 És három napig nem látott, és nem evett és nem ivott. 10 Volt pedig egy tanítvány Damaskusban, név szerint Ananiás, és monda annak az Úr látásban: Ananiás! Az pedig monda: Ímhol vagyok Uram! 11 Az Úr pedig monda néki: Kelj fel és menj el az úgynevezett Egyenes utcába, és keress föl a Júdás házában egy Saulus nevű tárzusi embert, mert ímé imádkozik. 12 És látá Saulus látásban, hogy egy Ananiás nevű férfiú beméne hozzá, és kezét reá veté, hogy lásson. 13 Felele pedig Ananiás: Uram, sok embertől hallottam e férfiú felől, mily sok bosszúsággal illeté a Te szentjeidet Jeruzsálemben: 14 És itt is hatalma van a főpapoktól, hogy mindazokat megkötözze, akik a Te nevedet segítségül hívják. 15 Monda pedig néki az Úr: Eredj el, mert ő Nékem választott edényem, hogy hordozza az Én nevemet a pogányok és királyok, és Izráel fiai előtt. 16 Mert Én megmutatom néki, mennyit kell néki az Én nevemért szenvedni. Apostolok Cselekedetei 9:1-16

Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok: és lesztek Nékem tanuim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig. Apostolok Cselekedetei 1:8

1. A Tarzusz-i Saul találkozott Istennel

1. A Damaszkusz felé vezető úton.
2. Nagy fényesség - egy hang - három napig nem látott.
3. Megváltozott a neve: Saulból Pál
4. Az Egyik egyik legnagyobb üldözője Jézus nagy apostolává vált, és megírta az Újszövetség több mint felét.
5. Saul nagy becsben tartotta a Törvényt, de Istennek nagyobb terve volt a számára, és miután az Úr megérintette, az evangéliumot tartotta nagy becsben.

2. Jézus találkozott a Szent Szellemmel

1. János 1:29-33 - Másnap látá János Jézust őhozzá menni, és monda: Ímé az Istennek ama báránya, Aki elveszi a világ bűneit! 30 Ez az, Akiről én ezt mondám: Énutánam jő egy férfiú, Aki előttem lett, mert előbb volt nálamnál. 31 És én nem ismertem Őt; de hogy megjelentessék Izráelnek, azért jöttem én, aki vízzel keresztelek. 32 És bizonyságot tőn János, mondván: Láttam a Szellemet leszállani az égből, mint egy galambot; és megnyugovék Őrajta. 33 És én nem ismertem Őt; de Aki elkülde engem, hogy vízzel kereszteljek, Az mondá nékem: Akire látod a Szellemet leszállani és Rajta megnyugodni, az az, Aki keresztel Szent Szellemmel.
2. Jézus az ábrahámi szövetség szerint prófétaként szolgált.
3. 30 esztendőt töltött azzal, hogy 3 és fél éves szolgálatára felkészüljön.
4. Amíg a Szent Szellem nem kente Őt fel, nem kezdte el a szolgálatát.
5. Apostolok Cselekedetei 10:38 - A názáreti Jézust, mint kené fel Őt az Isten Szent Szellemmel és hatalommal, Aki széjjeljárt jót tévén és meggyógyítván mindeneket, akik az ördög hatalma alatt voltak; mert az Isten volt Ővele.

3. Az apostolok is találkoztak Istennel

1. Apostolok Cselekedetei 1:8
2. Apostolok Cselekedetei 2:1-18
3. 14-18. vers - Péter azonban előállván a tizeneggyel, felemelé szavát, és szóla nékik: Zsidó férfiak, és mindnyájan, kik lakoztok Jeruzsálemben, legyen ez néktek tudtotokra, és vegyétek füleitekbe az én beszédeimet! 15 Mert nem részegek ezek, amint ti állítjátok; hiszen a napnak harmadik órája van; 16 Hanem ez az, ami megmondatott Jóel prófétától: 17 És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az Én Szellememből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak. 18 És az Én szolgáimra és az Én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az Én Szellememből, és prófétálnak.
4. Mindenkinek szüksége van arra, hogy találkozzon Istennel

1. Fel kell kenetnünk Szent Szellemmel és hatalommal.
2. Szükségünk van a kenetre, hogy Jézus munkáját tudjuk végezni.
3. Szükségünk van a kenetre, hogy betöltsük elhívásunkat.
4. Szükségem volt, és akartam egy találkozást Istennel.
5. 1989 július.
6. Az Úrhoz kiáltottam egy Istennel való találkozásért és érintésért.
7. Ő válaszolt, és leszállt a tűz.

5. Különbség van Isten mindenütt jelenvalósága és az Ő kinyilatkoztatott jelenléte között

1. 1989 április - New York állam északi részén.
2. Engedd, hogy Isten megérintsen.