2016. január 6., szerda

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - A kegyelem ereje 29.

Nem mi, hanem Isten

Akkor most nézzük a prófécia második részét, amit Isten adott nekem évekkel ezelőtt:

A kegyelem az, amikor megengeded, hogy megcselekedjem ezen a földön rajtad keresztül mindazt, amit akarok. Ehhez az kell, hogy csendesedj el, mozdulatlan légy, a döntéseidben Rám hagyatkozz, várd meg, amíg elhozom a várt eredményt. Az ötletek, remények, álmok, amelyek benned vannak, nem a tieid. Ezek Tőlem származnak – azaz a benned lakozó Szellememtől. Nem a te dolgod, hogy megvalósítsd azokat; a te dolgod, hogy egy edény legyél vagy csatorna, amelyen keresztül kegyelmem áradhat. Egyikőtök sem képes semmi olyat létrehozni, ami elég tartós ahhoz, hogy ellenálljon a nagy nyomásnak.

Egy különleges szó

Kérlek, nagyon figyelj a prófécia következő részére:

Ezért van az, hogy olyan sok hullámhegy és hullámvölgy van az életedben. A test gyengeségeire próbálsz támaszkodni, ahelyett, hogy a szilárd kősziklára állnál.

A test gyenge. Nem lehet rá támaszkodni. A test azt mondja: „Oh igen, én mindig itt vagyok”, aztán a legrosszabb pillanatban álomba szenderül – úgy, mint a tanítványok Getsemáné kertben, amikor Jézus arra kérte őket, virrasszanak vele egy órán át. (Máté 26: 36-40)

Te hol állsz – a test gyengeségein vagy a stabil kősziklán?

Kegyelemből, nem cselekedetekből

Addig semmi gond, amíg ki nem tör a vihar, aztán utána visszalépsz oda, ahonnan indultál. Üresítsd ki magad az emberi erőfeszítésektől, a mindennapi aggodalmaktól, a test okozta frusztrációtól. Tudod, ennek is az Én kegyelmemből kell megtörténnie. Az erőfeszítés nem öli meg az erőfeszítést, a frusztráció nem képes megszabadítani a frusztrációtól, az aggodalom nem zárhatja ki az aggodalmat.

Ha hozzám hasonló vagy, amint kapsz egy ilyen kijelentést a gondolkodással kapcsolatban, rögtön nekiállsz kigondolni a megoldást. Azon kezdesz aggódni, hogy rávilágítottak arra, hogy állandóan aggódsz. Indokokat kezdesz gyűjteni azért, hogy miért is kell mindig mindent megindokolnod.

Ez az oka annak, hogy az Úr üzenete „úgy betalál”. Azt akarja elmagyarázni nekünk, hogy erőfeszítés nem szüntethető meg erőfeszítéssel, a frusztráció nem szabadít meg a frusztrációtól, az aggodalmaskodás nem oldja meg az aggodalmaskodást. Nem menekülhetünk el a cselekedeteinktől való függőségből – csak az Ő kegyelme segítségével.

Fordította: Berényi Irén