2016. január 11., hétfő

Oral Roberts - A Szellemben való imádkozás erejének kiaknázása 20.

Amikor ez a dolog leülepedett Oral Roberts fejében valami teljesen új vette át a hatalmat a létezésem felett! Olyan jól éreztem magam a lelkemben, éreztem, ahogy Isten feltör bennem! Hirtelen megértettem, hogy amikor a Szent Szellem bennem van, annyira jómódú vagyok, mintha Jézus maga járna velem varrat nélküli felső ruhájában! És amikor ennek a teljes valósága elkezdett elmélyülni a szellemembe, felkiáltottam: “Ó Uram, hiszem, hogy meg tudom csinálni, azt, amit parancsoltál nekem!“

És most ez a kijelentés nagy befolyással lesz rád ha felfogod, hogy amikor Jézus itt járt a földön és az Ő fizikai jelenléte csak egy emberi testben volt, ami azt jelentette, hogy egy időben csak egy helyen tudott lenni. Amikor Názáretben volt, nem tudott hirtelen ott teremni Cézáreában. Amikor Jeruzsálemben volt nem tudott Betániában vagy Kapernaumban vagy bárhol máshol lenni. Ha Úr itt élne ma a földön hús testben és ott lenne országunk valamelyik nagyvárosában - Los Angelesben, New Yorkban vagy Dallasban - nem tudna máshol is lenni abban a pillanatban. A lényeg a következő: Hogyha Jézus ott lenne fizikai testben a te házadban, akkor nem lehetne az én házamban is egy időben! Ó Istenem! Ez egy teljesen más megvilágításba teszi a dolgot és ez teszi a Szent Szellem jelenlétét még drágábbá! Megítélésem szerint nem a három kísértés a pusztában (lásd: Máté 4.1-11) volt Jézus Krisztus legnagyobb próbája, amivel szembe kellett néznie. A legkeményebb kihívása az volt, hogy a fizikai emberi testének korlátaiban maradjon és hogy Önmagát és természetfeletti erejét limitálja. Amikor azon a földi testen kívül volt, az ereje határtalan volt. Tehát Jézus Krisztus fizikai teste egy óriási akadály volt az Ő számára és amikor elküldte a Szent Szellemet ez az akadály eltűnt EGYSZER ÉS MINDENKORRA! A SZENT SZELLEM FŐ CÉLJA, HOGY JÉZUS KRISZTUST LEHOZZA A MENNYBŐL NEKÜNK! 

A Szent Szellem fő célja, hogy lehozza Jézus Krisztust a mennyből nekünk, de nem testben, hanem Szellemben. A Szent Szellem elhozza Jézust a mi oldalunkra, hogy mi nagyszerű tetteket vigyünk véghez Vele ma, csakúgy mintha azokat 2000 évvel ezelőtt tettük volna, ha akkor éltünk volna, ha vele sétáltunk volna, ha hallottuk volna a ruhája suhogását vagy a lábnyomai hangját a poros, macskaköves utcákon. Bizsereg a testem, amikor azon elgondolkodom hogyan nézett bele Isten a jövőbe és hogyan látta a generációnkat tűzben égve, megtelve Szent Szellemmel, úgy hogy Jézus Krisztus él a szívünkben, használja az edényeinket, hogy elvégezze az Ő hatalmas munkáját és egyetlen óra alatt annyi embert elérünk az Örömhírrel, mint amennyit emberileg Jézus egész életében nem tudott a földi szolgálata alatt! Barátom, én nem ismerlek téged, de ugrándozom és ujjongok, amikor rágondolok a határtalan, véget nem érő erőre, amely lefelé folyik Jézus Krisztus golgotai keresztjéről hozzánk! És a Szent Szellem fantasztikus ereje kiáramolhat az életedre és az enyémre is Szellemben való imádkozás magyarázata által! Tehát engedjük, hogy a Szent Szellem ereje ÁTFOLYJON Jézus Krisztus Egyházán! Engedjük Isten Szellemének, hogy betöltsön bennünket egyenként és Jézus Testeként egyaránt, bátorsággal és hogy lángra lobbantsa a lelkünket Istenért! Testvérem, testvérnőm részese lehetsz ennek a csodákkal teli életnek, a Szent Szellem természetfeletti életének! Csak annyit kell tenned, hogy kinyitod az ajtót és behívod a Szent Szellemet! És amikor ezt megteszed lesz egy CSODA, ami felrobban benned! Van egy csoda, ami a bensődben él és mozog …. ÉS ÉLETED MINDEN EGYES NAPJA AZ A NAP LEHET, AMIKOR KAPSZ EGY TERMÉSZETFELETTI LÁTOGATÁST ISTENTŐL!

Fordította: Nagy Andrea