2016. január 21., csütörtök

Smith Wigglesworth - A szellemben való élet 1.

A Zsidókhoz írt levél írója int bennünket, hogy ne távolodjunk el Krisztus tanításának kezdeti alapjaitól, és jussunk a tökéletességre. Nem kell még egyszer megalapoznunk a bűnbánattal a holt dolgokat, a keresztség tanítását, a halottak feltámadását, stb. Mi lenne a véleményed egy kőművesről, aki ismételten lerombolná a házát, és új alapot építene? Soha ne nézz hátra, ha életedben el akarod nyerni Isten erejét. Kitartással meg kell állnod, mert amilyen mértékben visszatekintesz, annyiban vesztes leszel abban, amit Isten számodra elkészített.

A Szent Szellem megmutatja nekünk, hogy sohasem szabad visszanéznünk a bűn és a halál törvényére, amitől megszabadultunk. Isten új rendbe helyezett minket, a szeretet és szabadság, Jézus Krisztusba vetett életébe, ami az emberi elképzelést felülmúlja. Sokan azonban, akik Isten ereje által bejutottak ebbe az új életbe, azután úgy tesznek, mint a Galáciabeliek, akik először jól futottak, azután pedig a törvényben jutottak tökéletességre. Az ilyen hívők elhajlanak a Szellemben való élettől, a törvény és a test szerint való életbe esnek. Isten ennek nem örül, mert az ilyenek számára nincs helye, elvesztették a látásukat. Ekkor csak egy marad hátra, az, hogy bűnbánatot tartsanak.
Ezért meg ne próbáld az ilyesmit takargatni. Ha valahogyan megbotlottál, ismerj be mindent és tekints fel Istenre, hogy ismét a szilárd hitben tudj megállni, és Szellemben tudj járni.

Mindnyájunkban szilárd meggyőződésnek kell lenni afelől, hogy a boldogság az Úrtól jön. Ha sikerül az ellenségnek kiragadni minket a hitéletből, könnyű dolga lesz Isten útjáról és terveiből kimozdítani. Ha valaki bűnbe esik, nem fog isteni életben járni, élete tehetetlen és nyomorult lesz. De Isten mást gondolt felőlünk.
Olvasd el az 1Ján 3-t és fogadd el a helyedet, mint Isten gyermeke. Tudd meg, Isten gyermeke vagy és gondolj arra, hogyha reménységedet Krisztusra és Krisztusba veted, megtisztul az életed. A Szent Szellem azt mondja: „Tudjuk, hogy valaki Istentől született, nem vétkezik, megőrzi magát, és a gonosz nem illeti őt.”
Az Ige vetése életet és erőt ad, ami a mi szívünkbe van plántálva. Isten Igéjében van az „nem vétkezik” és ezekben az Igékben több erő van, mint minden emberi szóban. Isten akarata és gondolata mindnyájunk számára az, hogy Jézus Krisztus által győztes életet kell élnünk. Jöjj és lásd, milyen csodálatos vagy Istenben és milyen tehetetlen és szegény vagy magadban.

A fordítást az Evangéliumi Kiadónak köszönhetjük.