2016. január 29., péntek

Rodney H. Browne - Találkozás Istennel 3.

Alapigék:

Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, Aki van és Aki volt és Aki eljövendő, a Mindenható. 9 Én János, aki néktek atyátokfia is vagyok, társatok is a Jézus Krisztus szenvedésében és királyságában és tűrésében, a szigeten voltam, amely Pathmosnak neveztetik, az Isten beszédéért és a Jézus Krisztus bizonyságtételéért. 10 Szellemben voltam ott az Úrnak napján, és hallék hátam mögött nagy szót, mint egy trombitáét, 11 Amely ezt mondta: Én vagyok az Alfa és az Omega, az Első és Utolsó; és: Amit látsz, írd meg könyvben, és küldd el a hét gyülekezetnek, amely Ázsiában van, Efézusban, Smirnában, Pergámumban, Thiatirában, Sárdisban, Filadelfiában és Laodiceában. 12 Megfordulék azért, hogy lássam a szót, amely velem beszéle; megfordulván pedig láték hét arany gyertyatartót; 13 És a hét gyertyatartó között hasonlót az ember Fiához, bokáig érő ruhába öltözve, és mellénél aranyővel közülövezve. 14 Az Ő feje pedig és a haja fehér volt, mint a fehér gyapjú, mint a hó; és a szemei olyanok, mint a tűzláng; 15 és a lábai hasonlók voltak az izzó fényű érchez, mintha kemencében tüzesedtek volna meg; a szava pedig olyan, mint a sok vizek zúgása. 16 Volt pedig a jobb kezében hét csillag; és a szájából kétélű éles kard jött ki; és az Ő orcája, mint a nap, amikor fénylik az ő erejében. 17 Mikor pedig láttam Őt, leesém az Ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az Ő jobbkezét, mondván nékem: Ne félj; Én vagyok az Első és az Utolsó, 18 És az Élő; pedig halott voltam, és ímé élek örökkön-örökké. Ámen. És Nálam vannak a pokolnak és a halálnak a kulcsai.
Jelenések 1:8-18

1. Jóllehet János közeli kapcsolatban volt Jézussal, valami történt Patmos sziegetén.

a. 10. vers: "Szellemben voltam ott az Úrnak napján."
b. 17. vers. "Leesém az Ő lábaihoz, mint egy holt."

2. Amikor valaki kapcsolatba kerül Istennel - valami történni fog.

a. A természetfeletti felülmúlja a természetest.
b. Ellenállhatatlan erő

3. Az egyháztörténet krónikái szerint Isten minden látogatásakor az emberek földre estek Isten erejétől.
a. John Wesley - százak estek földre;
b. Finney önéletrajza. Presbiteránus volt. A New York állambeli Utica-ban 15 perccel azután, hogy elkezdte az üzenetét, 400 ember esett el Isten erejétől. Később megtudta, hogy mindannyian hitetlenek voltak. Mindnyájan megtértek.
c. Whitfield - John Wesley-nek volt a segítője. Amikor prédikált, az Úr ereje leszállt. a Massachusetts állambeli Bostonban a Court House téren az emberek felmásztak a fára, hogy láthassák őt. Figyelmeztette őket, hogy jöjjenek le, mert ha Isten ereje munkálkodni kezd, le fognak esni a fáról.
d. Peter Cartwright. Metodista. Magas volt, 193 cm, és cowboy csizmát viselt. A Szent Szellem egy táncösszejövetelre vezette. Amikor imádkozott, az emberek földre estek Isten erejétől.

4. A Szentírásban.

a. Jelenések 1:17 - János Patmos szigetén
b. Ezékiel 1:28 - Mint amilyen a szivárvány, mely a felhőben szokott lenni esős időben, olyan volt a fényesség körös-körűl. Ilyen volt az Úr dicsőségének formája, és látám, és orcámra esém, és hallám egy szólónak szavát.
c. Ezékiel 2:1-2 - És monda nékem: Embernek fia! Állj lábaidra, és szólok veled. 2 És Szellem jöve énbelém, amint szóla, és állata engem lábaimra, és hallám azt, Aki szólt nékem.
d. 2 Krónika 5:13-14 - 14. vers: Mert a kürtölőknek és éneklőknek tisztük volt egyenlőképpen zengeni az Úrnak dícséretére és tiszteletére. És mikor nagy felszóval énekelnének kürtökkel, cimbalmokkal és mindenféle zengő szerszámokkal, dícsérvén az Urat, hogy Ő igen jó és örökkévaló az Ő irgalmassága: akkor a ház, az Úrnak háza megtelék köddel, 14 Annyira, hogy meg sem állhattak a papok az ő szolgálatukban a köd miatt, mert az Úr dicsősége töltötte be az Istennek házát.
e. 2 Krónika 7:1-2 - És mikor Salamon elvégezte a könyörgést, tűz szálla le az égből, és megemészté az egészen égőáldozatot és a véres áldozatot, és az Úr dicsősége betölté a házat, 2 Annyira, hogy még a papok sem mehettek be az Úr házába; mert az Úr dicsősége betölté az Úr házát.
f. János 18:1-6 - 4-5 vers: Jézus azért tudván mindazt, ami Reá következendő volt, előrement, és monda azoknak: Kit kerestek? 5 Felelének Néki: A názáreti Jézust. Monda nékik Jézus: Én vagyok. Ott állt pedig Ővelük Júdás is, aki elárulta Őt. 6 Mikor azért azt mondá nékik, hogy Én vagyok; hátravonulának és földre esének.
g. Máté 28:1-4 - A szombat végén pedig, a hét első napjára virradólag kiméne Mária Magdaléna és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt. 2 És ímé nagy földindulás lett; mert az Úrnak angyala leszállván a mennyből, és odamenvén, elhengeríté a követ a sír szájáról, és ráült arra. 3 A tekintete pedig olyan volt, mint a villámlás, és a ruhája fehér, mint a hó. 4 Az őrizők pedig tőle való féltükben megrettenének, és olyanokká lettek, mint a holtak.
h. Máté 17:1-6 - 5-6: vers: Mikor Ő még beszélt, ímé, fényes felhő borítá be őket; és ímé szózat lett a felhőből, mondván: Ez az Én szerelmes Fiam, Akiben Én gyönyörködöm: Őt hallgassátok. 6 És a tanítványok, amint ezt hallák, arcra esének és igen megrémülének.
i. Apostolok Cselekedetei 9:4 - És ő leesvén a földre, halla szózatot, mely ezt mondta néki: Saul, Saul, mit kergetsz Engem?
j. Apostolok Cselekedetei 26:14 - Mikor pedig mi mindnyájan leestünk a földre, hallék szózatot, mely énhozzám szól és ezt mondta zsidó nyelven: Saul, Saul, mit kergetsz Engem? Nehéz néked az ösztöke ellen rúgódoznod.

5. Az embereknek szükségük van arra, hogy Istennel találkozzanak.


a. Szükséges, hogy megtapasztalják az Ő érintését.
b. Nekünk is szükségünk van mindarra, ami Isten munkálkodása, és az első és második nagy ébredés alatt történt.
c. Uram, kérlek tedd meg újra!