2016. január 28., csütörtök

Oral Roberts - Sebesen fújó szél a Mennyből 1.

Semmi sem mozdult. Nem volt mozgás. Senki egy hangot nem hallatott és egy pisszenés sem volt. Ez olyan csend volt a Mennyben, amiről a Biblia beszél. Azután egyszer csak, mint a villám, egy dörgés szakította meg a csendet. Ahogy a szelek végigsöpörnek a sivatag homokján, ahogy az olaj feltör a földből és rohan az ég felé, olyan volt ez a hatalmas zúgó hang, ami megtöltötte a levegőt, mint egy sebesen zúgó szél hangja a Mennyből. Egy pillanat alatt a Szent Szellem végigsöpört a Felházon, Isten szent szeleként! Hirtelen megjelentek Isten erejének villámai, amik eláztatták a földet isteni energiával – ahogy a Menny tüze önmagában is az - és a Szent Szellem ereje elkezdett feltörni Jézus tanítványaiban, akik a Felházban összegyűltek Pünkösd napján.

Nos, ugyanezek az ember rótták Júdea poros útjait és a napsütötte galileai tenger partjait a Mester oldalán. Ott voltak, amikor hatalmas tömegek gyűltek össze Jézus körül Jeruzsálem utcáin sürgetve, hogy hallják a szavait és megkapják gyógyító érintését! De ők voltak azok is, akik teljesen összetörtek, amikor Jézus az ő Megváltójuk lehajtotta a fejét a kereszten és meghalt. Megrémülve a zsidóktól és a római katonáktól bujdosásra adták a fejüket! De amikor a Szent Szellem ereje kiöntetett Pünkösd napján, felhagytak minden bujdosással! Minden zavar és döbbenet eltűnt! Ahogy a Szent Szellem ráesett Jézus 120 tanítványára mindannyit betöltötte a Szent Szellem és elkezdtek nyelveken szólni, amint a Szellem adott nekik szólniuk! (Lásd ApCsel. 2.1-4.) A 120 tanítvány a magasból érkező természetfeletti erővel hagyta el a Felházat azon a napon, ami szökőárként elárasztotta az egész földet és egy hatalmas nagy tömeg gyűlt össze, amikor az emberek meghallották ezt az isteni, földet rengető jelenséget. A Biblia azt mondja, hogy nyelveken szóltak és dicsőítették Istent, a bámészkodók pedig meg voltak döbbenve, amikor hallották, hogy azok a tanulatlan galileaiak az ő saját anyanyelvükön (mármint a bámészkodók anyanyelvén) dicsőítették Istent! 

Péter apostol kiállt az összegyűlt nagy sokaság elé és bátran elkezdte hirdetni: Hanem ez az, ami megmondatott Jóel prófétától: És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Szellememből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak. (ApCsel 2.16-17.) Azután a hangja egy kiállításként mennydörgött, amit századokon keresztül hallottak:
Ezt a Jézust feltámasztotta az Isten, minek mi mindnyájan tanúbizonyságai vagyunk. Annakokáért az Istennek jobbja által felmagasztaltatván, és a megígért Szent Szellemet megnyervén az Atyától, kitöltötte ezt, amit ti most láttok és hallotok. (ApCsel 2.32-33.) 

Ó MILYEN CSODÁLATOS AZT TUDNI, HOGY A MI ISTENÜNK EREJÉT LÁTNI, HALLANI ÉS ÉREZNI LEHET ÉS MEG TUD MUTATKOZNI RAJTUNK A GYERMEKEIN KERESZTÜL! Ahogy a Szent Szellem ereje kitört Jeruzsálem városában azon a napon, az emberek szívei megítéltettek. Megszólalt a lelkiismeretük és több mint 3000-en befogadták Jézust a szívükbe Megváltójukként és Urukként! (Lásd ApCsel. 2.41) És barátom, ha ott lettél volna Pünkösd napján, Jeruzsálem utcáin, akkor láttad volna a Szent Szellem és a tüzének dicsőségét, ragyogását, izgalmát és erejét. Ez nem valami ijesztő vagy zavaró dolog lett volna. Felfogtad volna, hogy ez az Úrtól van, ez ami az apostoloknak megvolt és ez volt az erő, ami lángra lobbantotta a korai Egyházat. És ez volt az a nagy és dicső megtapasztalás, ami átalakította az átlagemberek életét valami természetfelettivé, kiengedve a CSODÁK ISTENI MOZGÁSÁT, ami megrázta, mint egy Sebesen Zúgó Szél a Mennyből az egész földet Jézus Krisztusért. JÉZUS ELKÜLDÖTT EGY MÁSIK VIGASZTALÓT!

Fordította: Nagy Andrea