2016. január 13., szerda

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - A kegyelem ereje 30.

Kegyelem, kegyelem és még több kegyelem

A kegyelem megszabadít minden akadálytól. Azt tapasztalod majd, ahogy a kegyelem áradni kezd, egyre több kegyelmet generál, egyre többet és többet, egészen addig, amíg nem válsz kegyelmem csatornájává.

Amint megtanuljuk, hogyan fogadjuk el a kegyelmet, az eredmény a kegyelem lesz, sőt még több és több kegyelem egész életünkön át. Tudod, miért? Mert ahol megnövekedett a bűn, ott a kegyelem sokkal inkább bővölködik. (Róma 5:20)

Sem neked, sem nekem nincs olyan problémám, amely nagyobb lenne, mint Isten kegyelme. Minél nagyobb a problémánk, annál nagyobb Isten kegyelme. Ha problémáink sokasodnak, egy helyett két vagy három problémával találjuk szemben magunkat, Isten kegyelme is megsokszorozódik, így meg tudjuk oldani az előttünk álló problémákat. Semmivel sincs nagyobb hitre szükség ahhoz, hogy tudjuk, Isten válaszol a három problémánkra, mint ha egy vagy két problémára várnánk megoldást Tőle. Vagy a mi Istenünk olyan hatalmas, hogy megoldást adjon arra a helyzetre, amiben vagyunk, vagy nem. Ami embereknél lehetetlen, lehetséges Istennél (Lukács 18:27)

Mindenre van erőnk Krisztusban, aki megerősít bennünket. (Filippi 4:13) Hidd el, ha valamit meg kell csinálnunk, az Úr megadja a képességet, hogy megcsinálhassuk. Szó sincs arról, hogy belevezet minket egy élethelyzetbe, aztán magunkra hegy minket, hogy gyenge, emberi erőnkkel egyedül nézzünk szembe a kihívással (Ézsaiás 41: 10).

Végeláthatatlan erőforrás

A kegyelem nem más, mint egy végeláthatatlan erőforrás, amely átáramlik rajtad, ennek eredményeként az Én vágyaim, reményeim, álmaim életre kelnek rajtad keresztül, ami neked semmibe nem kerül, semmiféle testi erőfeszítést nem kell tenned. Én diadalmaskodom ezen a földön, te pedig abban a kiváltságban részesülhetsz, hogy osztozhatsz ebben a diadalban, örököstársam leszel a dicsőségben. Kegyelmem a tiéd.

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek és én megnyugosztlak titeket”. (Máté 11: 28)

Akinek füle van, hallja, mit mond a Szellem a gyülekezeteknek” (Jelenések 3:6). Azt javaslom, olvasd el még egyszer a fenti próféciát és tedd fel magadnak a kérdést: „Át tudom-e venni Isten kegyelmét, ami a rendelkezésemre áll?”

Fordította: Berényi Irén