2015. október 16., péntek

Derek Prince - Ha nem törődsz a bibliai próféciákkal, elveszel 3.

Péter mutat egy eleven utat, mi történik bennünk, ha követjük az utasítását és figyelünk a prófétai Írásokra. „Jól teszitek, ha figyeltek, mint sötét helyen világító szövétnekre, amíg nappal virrad, és hajnalcsillag kel fel szívetekben.”

Ennek jelentőségét akkor láttam meg, mikor 1941-ben katonaként Egyiptom és Szudán sivatagjaiban szolgáltam. A sivatagokban 2 évig többé-kevésbé természetes fénynél éltünk. nappal a Nap, éjszaka a Hold és a csillagok világítottak. Amikor besötétedett, lefeküdtünk a homokba és aludtunk. Amikor világosodott, akkor felébredtünk. Akkoriban megfigyeltem valamit, ami megmagyarázza ezt az Igét: „míg hajnalcsillag kel fel szívetekben.” A Hajnalcsillag nem a Nap, hanem egy bolygó, a Vénusz. Az év bizonyos időszakaiban nyugaton éppen a Nap után nyugszik le és akkor látható. De az év más szakaiban keleten, éppen a Nap előtt kel fel és ekkor hívják hajnalcsillagnak. Tehát ugyanaz a csillag az esti csillag és a hajnalcsillag is. Abban az időben, amikor a Nap mindjárt felkel keleten a horizont természetellenesen fényes lesz, szinte világít és azt mondod magadban, mindjárt felkel a Nap. De ez nem az. Mi kel fel? A hajnalcsillag. De abban az időpontban olyan fényes, hogy azt hiszed, a Nap lesz az. De amikor felkelt a hajnalcsillag egy dolgot biztosan tudsz: ezután a Nap fel fog kelni. Ez a magyarázata annak, amit Péter mond. ha figyeltek a prófétai Igére, a hajnalcsillag fel fog kelni a szívetekben. Nem a világban, hanem a szívetekben. Ekkor biztosan tudjátok, hogy a Nap fel fog kelni. Ez nem tanítás kérdése, hanem belső bizalom, egy belső várakozás, izgatottság: a Nap fel fog kelni. És ez a bibliai prófécia egyik gyakorlati célja, hogy bizonyosságot adjon nekünk, hogy Jézus visszajön, hatalommal és dicsőséggel, hogy uralkodjon. Ez egy igazság, ami a szívedben van.

Ha objektívan tanulmányozod az ÚSZ-et, meg fogod látni, hogy minden apostolnak és a korai hívőknek ott volt a hajnalcsillag a szívükben. Mind izgatottak voltak azért, mert Jézus visszajön. Alig van olyan levél, amely valamilyen módon ne említené az Úr visszatérését. Ha tanulmányozod, meg fogod látni, hogy a legtöbb felhívás a szent életre az ÚSZ-ben össze van kötve azzal, hogy várjuk az Úr visszatérését.