2015. október 8., csütörtök

Derek Prince - Ha nem törődsz a bibliai próféciákkal, elveszel 1.

Ha nem foglalkozol a bibliai próféciákkal, akkor az a vesztedre fog válni. Alapvetően a keresztények 2 táborra oszlanak:

- van egy kis csoport, akik fanatikusak a bibliai próféciáért, igyekeznek dátumokat kiszámítani és megmondani mi fog történni legközelebb és mindig tévednek. Egyetlen esetről sem tudok, amikor egy ilyen emberről bebizonyosodott volna, hogy igaza volt. De az a furcsa, hogy még mindig csinálják és egyesek még mindig hallgatnak rájuk. Ez figyelemreméltó.

- ott van Isten népének nagy része, akik úgy gondolják, a próféciákat túl nehéz megérteni és az előbb említett kis csoport tevékenysége miatt, inkább távol tartják magukat a bibliai próféciáktól, így biztonságban érzik magukat. De nem gondolom, hogy biztonságban lennél nélküle, azt hiszem, ez Isten teljes gondoskodásának a része, Isten minden gyermeke számára és ha nem törődsz vele, akkor a saját vesztedre teszed.

2Péter 1:16-19.  Mert nem kitalált meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és megjelenését, hanem úgy, hogy szemtanúi voltunk isteni fenségének.
Mert amikor az Atya Istentől tisztességet és dicsőséget nyert, és ilyen szózatot intézett hozzá a felséges dicsőség: "Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm", ezt a mennyből jött szózatot mi hallottuk, mert együtt voltunk vele a szent hegyen.
Ezért egészen bizonyosnak tartjuk a prófétai beszédet, amelyre jól teszitek, ha mint sötét helyen világító lámpásra figyeltek, amíg felragyog a nap, és felkel a hajnalcsillag szívetekben.


Péter itt az Úr eljövetelének ígéretéről beszél, tehát arról, hogy az Úr Jézus Krisztus hamarosan vissza fog térni erővel és hatalommal, hogy megalapítsa birodalmát a Földön. Ez valószínűleg az egész Biblia fő témája. Valaki kiszámolta, hogy a Jézus első eljöveteléről szóló minden próféciára körülbelül 5 jut, ami a második eljöveteléről szól. És tudjuk, hogy Jézus első eljöveteléről szóló MINDEN prófécia beteljesült. Ezért logikus, hogy a 2. eljöveteléről szóló próféciák is ugyanúgy be fognak teljesedni.