2015. október 8., csütörtök

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - A Jó Pásztor hangja

Kételkedtél valaha abban, hogy Isten ma is szól?

Jézus a János 10-ben azt mondja: „Aki pedig a kapun át megy be (a juhok aklába), az a nyáj pásztora... a nyáj az ő hangjára hallgat..., a juhok őt követik, mert ismerik a hangját - idegent viszont semmiképpen sem fognak követni, hanem elfutnak előle, mert az idegenek hangját nem ismerik” (János 10:2-5).

A dolog tehát úgy áll, hogy ha igazán az Ő nyájához tartozol, akkor a Jó Pásztor hangja hívott el. Ez azt is jelenti, hogy már meghallottad az Ő hangját.

Reinhard Bonnke egyszer ezt mondta: „Nehéz lenne egyetlen sort is találni a Szentírásban, amire fel lehetne építeni egy csendes Isten doktrínáját. A Biblia egyáltalán nem ilyen képet fest Istenről. Az emberek azért szólították meg Istent, mert Őt is így ismerték meg - mint aki megszólítja az embert. Egy néma menny rémisztő lenne: 'Ha némán elfordulsz, hasonló leszek a sírba roskadókhoz' (Zsolt. 28:1).”

Barátom, Isten hangja meghallásának képessége nélkül valójában lehetetlen lenne megismerni Istent vagy az Ő akaratát. Akár tudatában vagy ennek, akár nem, Isten ma is beszél hozzád! A Jó Pásztor hangja hívott megtérésre egykor, és ugyanez a hang vezet majd egész hátralevő életedben.