2015. október 16., péntek

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Hallgasd Istent!

Évekkel ezelőtt, akaratlanul is szem- és fültanúja voltam egy beszélgetésnek abban a gyülekezetben, ahol akkoriban szolgáltam. Egy újonnan megtért fiatal hívő odament az egyik diakónushoz, és ezt mondta neki: „Még csak nemrég óta vagyok hívő, de problémám van az imádkozással.” A diakónus ezt válaszolta: „Fiatalember, imádkozni könnyű. Egyszerűen szólítsd meg Istent. Beszélj vele úgy, mint ahogy beszélnél a barátoddal.”

„Igen, ezt csinálom” - felelte a fiatalember, „de öt perc után kifogyok a szóból. Viszont másoktól meg azt hallom, hogy akár órákat is imádkoznak. Hogyan imádkozhat valaki olyan hosszan? Miről tudnak annyit beszélni?” Akkor a diakónus egy hosszú felsorolásba kezdett: „Először is készítened kell egy listát az összes barátodról és rokonodról. Aztán készítened kell egy listát azokról a dolgokról, amikre szükséged van. Aztán készítened kell egy listát azokról a dolgokról, amikért hálás vagy...” És csak mondta, mondta, hogy még mi mindenről beszélgethet Istennel. Miután a diakónus befejezte a tanácsát, félrevontam a fiatalembert, és ezt mondtam neki: „Igazán tudni szeretnéd az imádság titkát?”

„Persze” - válaszolta, „kérlek, mondd el!”
„Két szóban össze tudom neked foglalni: hallgasd Istent!”

Barátom, talán ez hiányzik a te imaéletedből is. Mikor volt utoljára, hogy csak csendben voltál az Úr előtt, és semmi más célod nem volt, mint hogy Vele legyél? Ha hallani akarod Isten hangját, adj neki alkalmat, hogy szólhasson hozzád.