2015. október 13., kedd

Bill Warner: A saría törvény nem muzulmánoknak 8.

Női nemiszerv-csonkítás és női körülmetélés

Sajnos a körülmetélés kifejezést egyformán használják mind a férfiak fitymájának, mind a nők csiklójának eltávolítására . Pedig ezek nem összehasonlíthatóak.

[Bukhári 7,72,779] Mohamed azt mondta: „Ötféle gyakorlat jellemezte az ősi prófétákat: a körülmetélés, az ágyéki szőr borotválása, a bajusz rövidre nyírása, a köröm vágása és a hónalj szőrtelenítése.”

A következő hadísz utal a női nemiszervek körülmetélésére .  Azt feltételezi, hogy mind a férfi, mind a nő körül van metélve.

[Muszlim 003,0684] [ ] Abu Musza ezután azt mondta: „Mikor kötelező a fürdés?” Aisa így válaszolt: „A megfelelő embert kérdezed. Mohamed azt mondta, hogy akkor kötelező fürödni, miután a férfi magáévá tette a nőt, és a körülmetélt nemiszervek érintkeztek.”

A körülmetélés része a saría törvénynek. Itt egy félrevezető fordítás:

[e4.3] A körülmetélés kötelező mind a férfiak, mind pedig a nők számára . Férfiak esetében ez a fityma eltávolítása a péniszről, nők esetében pedig a csiklót borító bőrredő eltávolítását jelenti (nem magát a csiklót, mint ahogy néhányan tévesen állítják)

Mindazonáltal az arab szöveg valójában így szól:

[e4.3] A körülmetélés kötelező (mind a férfiak, mind nők számára) úgy, hogy a férfiaknak levágják a pénisz makkját borító bőrt, a női körülmetélés során pedig kivágják a csiklót (ez az úgynevezett hufád) .

Ezek a félrevezető fordítások elfedik a saría törvény valódi arcát . Az ilyen megtévesztéseket takíjjának nevezik, ami nem más, mint a szentesített csalás egyik formája .

A badri csatából fennmaradt egy hivatkozás a csikló eltávolításának szokásáról .

[I564] Hamza azt mondta: „Gyere ide, te nőket körülmetélő fia!” A fiú anyja Umm Anmar volt, egy azok közül, aki a lányokat metélte körül Mekkában. Ezután Hamza lesújtott rá, és megölte .

[O12.0] A paráználkodás büntetése

[o12.6] Ha a büntetés megkövezés, akkor meg kell kövezni a bűnösöket függetlenül az időjárástól vagy betegségtől . A terhes nőket nem lehet megkövezni a szülésig, illetve amíg a gyerek gondozásra szorul.

[Muszlim 017, 4206] Mohamedhez odament egy nő, és így szólt: „Allah hírvivője, házasságtörést követtem el”, [ ] Amikor megszülte gyermekét, odament a bepólyált gyermekkel és így szólt: „Itt a gyermek, akinek életet adtam.” Mohamed azt válaszolta: „Menj és szoptasd, amíg el nem választódik.”
Az elválasztás után a nő ismét Mohamedhez ment gyermekével, aki egy darab kenyeret tartott a kezében A nő így szólt: „Allah apostola, itt van a gyermek, akit elválasztottam, és most már rendes ételt eszik.” Mohamed egy másik muszlimra bízta a gyereket, és kihirdette a büntetést. Ezután a nőt egy mellig érő árokba temették, és Mohamed parancsára halálra kövezték.