2015. október 7., szerda

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Repülős hasonlat

Kedves barátaim! Az eddigiekben Isten akaratának az életünkben való megvalósulásáról beszélgettünk. A mai napon szeretnék egy egyszerű hasonlatot hozni, ami egy erőteljes alapelvet tár elénk.

Korunk technológiai fejlődésének egyik csodálatos példája a repülőgép, jóllehet olyan ősi alapelvek szerint működik, mint maga a világegyetem. Ahhoz, hogy egy repülőgép felszállhasson, szüksége van „felhajtóerőre”. Ezt a felhajtóerőt a sebesség adja, a sebességet pedig a „tolóerő” biztosítja. A tolóerő tolja a repülőgépet előre, és enélkül semmi más nem működne. Az áramvonalas tervezés, a képzett pilóta a pilótafülkében, a pontos navigációs csúcstechnológia és a kerozinnal teli tank csak akkor ér valamit, ha a motor dolgozik és biztosítja a gép számára az előre irányuló mozgást.


Az életedben az egyetlen, aki ezt az előre irányuló mozgást biztosítani tudja, te magad vagy. Isten lesz az életed pilótája. Ő biztosítja a szárnyaid alatt a szelet, és a tankodban az üzemanyagot, azonban neked kell valamennyi lendületet adnod, amit majd használni tud. Te nem teheted meg Isten részét, és Isten sem fogja megtenni a te részedet. A te részed pedig az, hogy „sebességbe kapcsolj” és elindulj. Reinhard Bonnke szokta mondani: „Isten a legmélyebb gödörből is felemel, de a kényelmes karosszékedből aligha — neked kell feltápászkodnod!”