2015. október 6., kedd

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Akaratunk átadása

Mit jelent Istennek átadni az akaratunkat? Az átadás egy erőteljes szó. Isten számára az átadás nem teljes addig, amíg mindent magába nem foglal. Jézus, a mi példánk, nemcsak azért imádkozott, hogy „Legyen meg a te akaratod”, hanem azt is hozzátette: „Ne az én akaratom legyen meg”. Ez nem valamiféle isteni önkínzás volt a részéről, hiszen tudjuk, hogy Isten gondolatai mindig az élettel kapcsolatosak. Ahogy a kertész lemetszi az elszáradt ágakat, hogy újak nőhessenek helyettük, úgy Isten is el akar távolítani mindent, ami akadályozza az életet és a növekedést.


Mit tennél, ha Isten azt kérné, add át neki azt, amit a leginkább szeretsz? Mit tennél, ha azt kérné, tedd le azt az ajándékodat vagy képességedet, ami meghatározó az életedben, ami duzzasztja az önértékelésedet? Mit tennél, ha az Úr elkérné?

Barátom, Istennek csodálatos terve van az életedre, és különleges módokon akar használni az Ő dicsőségére! De feltámadás csak a halál után van - meghalás önmagadnak, meghalás az akaratodnak, a vágyaidnak, sőt még az álmaidnak is. Az önmegadásnak ezekben a fájdalmas pillanataiban, amikor Jézussal együtt ki tudjuk mondani, hogy „Ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd”, akkor történik meg az, hogy az Isten országa felépül bennünk. Ebben a csodálatos megtöretésben válunk Isten uralmának részévé, és válik az életünk egy olyan kapuvá, amelyen keresztül Isten országa eljöhet és az Ő akarata megvalósulhat a földön!