2015. október 19., hétfő

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Megtanulni hallgatni

Kerültél már olyan helyzetbe, hogy egy zsúfolt, zajos helyen meghallottad egy kedves ismerős hangját, aki a neveden szólított? Az összes zajból felismerted azt az ismerős hangot, mert olyan valaki szólított, akit szerettél.

Isten ritkán beszél idegenekhez, akiknek nincs rá idejük, de még ha lenne is, nagy valószínűséggel akkor sem tudnák felismerni a hangját. Olyanokhoz szeret szólni, akik szeretik Őt, és az jelenlétében vágyják élni az életüket. A Jakab 4:8 elmondja, hogy Isten azokhoz közeledik, akik egy tudatos döntés nyomán közelednek Őhozzá. Ahogy időt töltünk a társaságában, keresve az arcát imával és imádattal, egyre könnyebbé válik meghallanunk és azonnal felismernünk hangját a szívünkben. Ahogy keresed az arcát, megtalálod a hangját is, mert a hangja az arcából jön ki, éppen úgy, ahogy a miénk is.

Isten országában a növekedés kulcsa a jó sáfárság. Tehát ha jól sáfárkodsz Isten hangjával, a Szent Szellem szelíd sugalmazásaira való fokozott odafigyeléssel és a Neki való engedelmességgel, azt fogod találni, hogy Isten hangja egyre tisztábbá válik számodra, és a füled egyre jobban ráhangolódik a hangjára. Mindnyájan hallhatjuk Isten hangját, ha megtanulunk hallgatni. Ahogy a Róma 8:14 mondja: „Mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok az Istennek Fiai.”