2015. október 20., kedd

Bill Warner: A saría törvény nem muzulmánoknak 10.

CSALÁDJOG

Iszlám tudósok szerint az iszlám tökéletes családjogi törvénye szent, mivel teljes mértékben Allah szavain – ahogy azok a dicső Koránban találhatóak – és Mohamed szunnáján nyugszik. Minden más törvény ember által teremtett, és be kell hódoljon Allah akaratának. Ennek következtében csak a saría törvénye lehet megfelelő a muszlimok számára. A muszlimok számára bűn a kafírok törvényei szerint élni.

A saría szerint:

[m3.13] Kétféle típusú gyám létezik, van, amelyik kényszeríti a rábízott nőt a házasságra, van, amelyik nem.

[m6.10] Szabad férfiak számára törvénytelen négy nőnél többel házasodni .

[m8.2] Egy gyám nem adhatja férjhez kevesebbért pubertás kor előtti lányát, mint amennyit tipikusan kapna egy hasonló menyasszonyért .

Házasságtörés

[Bukhári 3,38,508] Mohamed azt mondta: „Unais, vond kérdőre ennek az embernek a feleségét, és ha az elismeri, hogy házasságtörést követett el, köveztesd halálra.”

[Bukhári 8,82,803] Ali halálra köveztetett egy asszonyt pénteken, majd azt mondta: „Úgy büntettem meg ezt az asszonyt, ahogy Mohamed is tette volna.”

[m10.4] Egy férj megtilthatja feleségének, hogy az elhagyja a házat. Azonban, ha az asszony valamelyik rokona meghal, akkor jobb, ha elengedi őt látogatóba.

M5.0 Házassági jogok, a feleség házastársi kötelességei

[m5.1] A nő kötelessége a férjével közösülni abban a pillanatban, amint (a) azt a férje kéri;
(b) otthon vannak;
(c) az asszony fizikailag képes rá.

[Abu Dáúd 11, 2138; 2139] Muávijah azt mondta: „Allah Apostola, hogyan közelítsük meg feleségeinket, és mikor hagyjuk őket békén?” Ő így felelt: „Úgy és akkor közelítsétek meg a termőföldeteket, ahogy és amikor csak akarjátok.” (A termőföld a vagina egy elnevezése )

A legfontosabb dolog, amit egy nő magával hoz a házasságba, az a vaginája.

[Bukhári 7,62,81] Mohamed ezt mondta: „A házassági eskünek való engedelmesség leginkább azt jelenti, hogy a férjnek joga van élvezni a felesége vagináját.”
Allah megátkozza azokat a nőket, akik megtagadják a szexet .

[Bukhári 7,62,121] Mohamed: „Ha egy nő elutasítja férje kérését a szexre, az angyalok éjjel megátkozzák őt.”
A Szírában több is van még a férj jogairól:
[Iszhák 957] Mohamed elküldte Muadh-ot Jemenbe, hittérítésre. Míg ott tartózkodott, megkérdezték tőle, hogy milyen jogai vannak egy férjnek a felesége felett. Ő így felelt a nőnek, aki kérdezte: „Ha hazamennél, és azt látnád, hogy férjed orrából genny és vér folyik, és addig nyalnád, míg tiszta nem lesz – még ez sem merítené ki férjed jogait.”
Gyermekkorú menyasszonyok
Mohamed ötvenegy évesen kérte meg Aisa kezét, aki akkor hatéves volt . A gyermekházasság a szunna része .

[Bukhári 7,62,18] Amikor Mohamed Abu Bakrtól megkérte Aisa kezét, Abu így felelt: „De hisz a testvéred vagyok.” Mohamed ezt mondta: „Csak Allah vallásában és könyvében vagyunk testvérek, ezért törvényes, hogy feleségül vegyem őt.”