2017. január 3., kedd

Michael L. Brown - Menj, és többé ne kövess el bűnt - Szentségre hívás 6.

A harmadik és legrosszabb: a bűn által démonok rabjai leszünk. Milyen szörnyű gondolat. Démoni szellemek irányították egykor a nácikat  hogy zsidó kisbabákat dobjanak a tűzbe, megspórolva így a golyót, és indítottak náci orvosokat, hogy zsidó ikreket operáljanak fájdalomcsillapítás nélkül. Démoni szellemek indítottak egy kegyetlen bűnözőt, hogy megerőszakoljon, fojtogasson, megverjen, árammal kínozzon egy nyolcan éves nagymamát és aztán halálra kínozza az idős férjét. Démoni szellemek akarják, hogy a gyermekerőszakoló újra elkövesse a bűnt és sürgetik a rasszistát egy újabb gyűlölet-teljes gyilkosság elkövetésére.

Démonok az előidézői mindennek ami ocsmány és romboló és mikor bűnre adod a fejed, nekik adod magad. Hamarosan megsértenek, megfélemlítenek, utasítanak, mozgatnak téged és uralkodnak rajtad. Azelőtt menekültek tőled. Most ösztönöznek és kínoznak téged. Most az ő hangjukra figyelsz.

A helyzet az, hogy néhányotok mély nyomorúságba jutott. Azelőtt a te csodálatos Megváltód arcában gyönyörködtél félelem és kárhoztatás nélkül, most csúfolódó démonokat látsz mikor alszol, ha alszol egyáltalán. Fogoly vagy, rabszolga vagy, börtönben vagy. Isten mint Mester távolinak látszik, az életedet démonok uralják. Igen a bűn rabbá tesz.

Milyen bűn lehet érdemes arra, hogy megtegyük ha az ár amit fizetsz érte - vagy a jutalom amit kapsz - hogy rabszolgája leszel a bűnnek, a testnek, démonoknak és magának az ördögnek ? Az Ószövetség prófétájának szavaival figyelmeztetlek: " Gondoljátok meg jól a ti utaitokat."

Talán te sosem szívtál el egy cigarettát, de egy csomó barátod dohányzik és a cigaretta látszólag tényleg nyugtatólag hat rájuk. Miért ne szívjak el egyet? Ne tedd! Most szabad vagy. Miért veszélyeztetnéd ezt? A nikotin hamarosan szennyezné a tüdődet és olyan nehéz letenni azt a rémes dohányt. Maradj tiszta barátom, maradj szabad.

Vagy talán itt tartasz ma: Soha nem néztél pornót, és sosem gondoltál arra, hogy egy X besorolású filmet kikölcsönözz. De ma a kemény pornó csak egy kattintás az egérrel. Az internet a neveden hív téged. Milyen lehet megnézni egyet? Milyen lehet látni, ahogy emberek megélik a rejtett fantáziáidat? A szíved kalapál. A kísértés valóságos. Állj le! Most még szabad vagy. Ne keveredj bele! Menj tovább mielőtt a szégyen elborít. Menj tovább és kérd Istent, hogy tisztítsa meg az elmédet. Telj be szent gondolatokkal. Töltsd fel magad imával és az Igével. És sóhajts fel megkönnyebbülve és hálásan. Egy nagyon mély gödörtől menekültél meg.

Vagy talán még súlyosabb a helyzet. Te egy férjes asszony vagy otthoni problémákkal. A férjed nem az az ember már aki korábban volt és úgy tűnik nem lehet többé a lelki társad. És van az a jóképű kolléga a munkahelyeden, olyan barátságos, udvarias, törődő, öröm vele együtt dolgozni. És olyan vicces is, nem említve a kocka hasát és csodás bicepszeit, majd kiugranak az inge alól. A felesége elhagyta három éve (micsoda bolond volt ) és kicsit magányos most. Azt veszed észre magadon, hogy reggel mikor öltözködsz arra gondolsz, mi tetszene neki. A kávészünetek a nap csúcspontjai. Holnap együtt ebédeltek. Ne! Menekülj az életedért!

A házasságod most még ép és nem követtél el hitszegést az Úr ellen. Az otthonod szent és áldott lehet. Ne veszítsd el a szabadságod! Ne lépd át a határt, menj a másik úton! A válás nem egy lehetőség. Lépj ki ebből amíg megvan hozzá az erőd és hallgasd az ördög hazugságait. A Sátán az elméddel kezdi. Keresi, hogyan tehet tönkre. Most van az ideje, hogy meggondold az útjaidat.

Valóban, most, mielőtt a következő oldalt olvasnád tegyél fel magadnak néhány komoly kérdést. Melyik úton jársz? Az életvezetésed előbbre tart ma, mint tegnap volt, vagy fokozatosan lefelé tart? A képességed, hogy ellenállj a kísértésnek erősebb most, mint azelőtt, vagy úgy találod, hogy egyre gyorsabban csúszol lefelé, egyre szabadabban bűnözöl, egyre könnyebben behódolsz? És teszel e dolgokat most megszokásszerűen vagy bizonyos rendszerességgel, vagy teszel-e valamit az elítélés és bűnösség érzése nélkül, amit nemrég még semmiképp nem tettél volna?

Ha a válaszod zavaró, negatív érzéseket okoz, akkor az komoly aggodalomra ad okot. Látod, egy gyilkos jár odakint, rád lesve és te pont az ő sátáni ölében játszol. Hát menekülj az életedért, amíg van rá lehetőséged. Holnap lehet, hogy már késő.

Fordította: Korányi Tamás