2017. január 4., szerda

Joyce Meyer - Találd meg a valódi önmagad és töltsd be elhívásodat 7.

Önmagadról alkotott képed befolyásolja a jövődet

Akkor fejet hajta [a sánta] Méfibóset, és monda: Micsoda a te szolgád, hogy a holt ebre reá tekintettél, minemű én vagyok? II Sámuel 9:8.

Azt már megállapítottuk, hogy a rossz önkép miatt kialakult bizonytalanságérzésünk meghatározza valamennyi kapcsolatunkat. De nemcsak a kapcsolatokra, hanem egész jövőnkre hatással van.

A rossz önképed minden bizonnyal a múltadra is rányomta a bélyegét, de ebből van gyógyulás, ha nem engeded meg, hogy a múltad megismételje önmagát. Engedj el minden rossz gondolatot, minden negatív érzést önmagaddal kapcsolatosan, és engedd, hogy az Úrtól érkező jó dolgok vegyék át az irányítást.

Istennek mindannyiunk számára van terve

Mert az Ő (saját) alkotása vagyunk, teremtetvén [újjászületve] Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített (előre eltervezett) az Isten, hogy azokban (azokon az utakon, amelyet már régen elkészített számunkra) járjunk (azt a jó életet élve, amelyet nekünk tervezett és előkészített számunkra). Efezus 2:10.

Istennek mindannyiunk számára van egy jó terve, de ezt nem mindannyian tapasztaljuk meg. Sokszor mélyen az alatt a szint alatt élünk, amelyet Isten nekünk szánt.

Nagyon sokáig nem gyakoroltam azokat a jogaimat és privilégiumaimat, amelyek Isten gyermekeként járnak nekem. Ennek két oka volt. Először is fogalmam sem volt arról, hogy nekem jogaim és privilégiumaim vannak. Bár keresztény voltam, és hittem abban, hogy a mennybe jutok halálom után, fogalmam sem volt arról, hogy bármit is kezdhetnék a múltammal, jelenemmel vagy akár a jövőmmel. A másik oka annak, hogy az életem meg sem közelítette azt a színvonalat, amilyet Isten nekem szánt egész egyszerűen az volt, hogy nem a megfelelő módon gondolkoztam és éreztem a saját személyemmel kapcsolatban. Borzalmas képet alakítottam ki saját magamról, ami természetesen meghatározta mindennapjaimat, sőt, a jövőbeli kilátásaimat is nagymértékben befolyásolta.

Istennek terve van számodra!

Mert én tudom az én gondolatimat, amelyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kívánatos véget adjak néktek. Jeremiás 29:11.

Ha hozzám hasonlóan rossz képet alakítottál ki magadról, azt javaslom, olvasd el a II. Sámuel 9 fejezetében Méfibóset történetét. Ez a történet nagy hatással volt rám, és szerintem te is ugyanezt fogod érezni majd. Nemcsak azt fogod megérteni, miért nem olyan színvonalú életet élsz, amilyet Isten eltervezett számodra, de figyelmeztet arra is, mit veszíthetsz a jövőben.

Fordította: Berényi Irén