2013. március 18., hétfő

Rick Warren - Legyen Isten Igéje kéznél

"Legyen az nála, és olvassa azt életének minden napján." (5Móz 17,19a, NCV fordítás) 


Az egyház 2000 éves történelme során, ez időszak nagy részében csupán a papok olvasták személyesen a Bibliát, most már azonban több milliárd ember hozzájuthat. Ennek ellenére, sok hívő hűségesebben olvassa napilapját, mint a Bibliáját.
Nem csoda, hogy nem növekedünk hitben. Az nem működik, hogy nézzük a tévét három órán keresztül, majd a Bibliára három percet szánunk és azt várjuk, hogy növekedjünk.
Sokan, akik azt állítják, hogy ismerik a Bibliát elejétől a végéig, valójában sosem olvasták még el elejétől a végéig. Pedig ha csak tizenöt percet olvasol egy nap a Bibliából, teljesen végig tudod olvasni egy év alatt.
Ha kihagysz naponta egy 30 perces tévésorozatot és helyette a Bibliát olvasod, az egészet elolvashatod kétszer is egy évben.

A napi Bibliaolvasás Isten közelében tart, hallótávolságon belül. Ezért utasította Isten Izrael királyait, hogy mindig maguknál tartsák az Írást és minden nap olvassanak belőle. "Legyen az nála, és olvassa azt életének minden napján."(5Móz 17,19a)
De ne csak a közeledben tartsd, olvasd is rendszeresen! Egy egyszerű eszköz, ami ebben segítségedre lehet: egy napi Bibliaolvasó terv. Ezzel elkerülheted, hogy tetszőlegesen ugrálj egyik részről a másikra a Bibliában és kihagyj részeket.