2013. március 7., csütörtök

Kenneth E. Hagin - Trónjuktól megfosztott erők


Mi  valóban  „bölcsességet” szólunk  azok  között, akik érettek; ez azonban nem e világ bölcsessége, sem ama trónjuktól megfosztott erõk bölcsessége, akik  uralkodnak  e  világon, ez  Isten  titkolt  bölcsessége… — 1KORINTHUS 2,6. 7. (Moffatt)

Isten Igéje azt tanítja, hogy a sátán és a gonosz szellemek egy lázadás során magukhoz ragadták a hatalmat, és az Úr Jézus megfosztotta õket a trónjuktól.
Figyeljük meg: a Moffatt fordítás „trónjuktól megfosztott  erõknek”  nevezi õket.  Isten  teremtette  a  földet  és annak  teljességét.  Majd  Ádámnak  adott  uralmat,  vagyis hatalmat,  keze  minden  munkája  felett.  (1Móz. 1,27. 28.
Zsolt. 8,3–6) Ádámé  lett  a  föld  feletti  uralom.  Valójában Ádám e világ istenének lett teremtve. Amikor Ádám felségárulást követett el és eladott mindent a sátánnak, akkor Ádám révén õ lett e világ istene (2Kor. 4,4), és azóta a lázadó
bitorolja Ádám hatalmát.
A Biblia azonban Jézus Krisztust az utolsó Ádámnak hívja. (1Kor. 15,45) Jézus eljött, mint a mi képviselõnk — a mi helyettesítõnk —, és legyõzte a sátánt! Jézus ezt nem önmagáért tette, hanem értünk! Mindaz, amit Jézus megtett,
minket illet. Nekünk hívõknek nem szabad elfelejtenünk, hogy ebben a világban vagyunk, viszont nem e világból származunk. A sátán nem uralkodhat felettünk. Nekünk kell uralkodnunk felette. Mi képesek vagyunk uralkodni a sátán felett. Van hatalmunk felette. Jézus legyõzte õt helyettünk.


Megvallás:  Jézus  megfosztotta  trónjától  a  sátánt  és annak minden szolgáját énértem. A sátán nem uralkodhat felettem. Én uralkodom felette.  Jézus hatalmat adott nekem a sátán felett, és én használni is fogom.