2013. március 27., szerda

Kenneth E. Hagin - Párhuzam


És  Õ  a  feje  a  Testnek, a  Gyülekezetnek: aki  a kezdet, elsõszülött  a  halottak  közül: hogy  mindenekben Õ legyen az elsõ. — KOLOSSÉ 1,18.

Mi hívõk itt hibáztuk el! Felismertük, hogy Jézus a feje a Gyülekezetnek, és helyesen, felmagasztaltuk Õt a hatalom  helyére.  Azt  viszont  nem  értettük meg,  hogy  a  fej teljes mértékben a testre van utalva tervei végrehajtásában.
Nem  értettük  meg,  hogy  mi  Krisztussal  együtt  ülünk  a mennyekben. Nem értettük meg, hogy Jézusnak hatalma van a sátán felett. Ezt a hatalmat azonban csakis a Testen keresztül tudja használni. Annyira biztosak voltunk abban, hogy mi magunk semmit sem tehetünk, hogy így mindent Krisztusra, a Gyülekezet fejére hagytunk — a fej azonban tehetetlen, semmire sem képes a test nélkül.
Vegyük  például  a  saját  fejedet.  Egy  tervét  sem  tudja végrehajtani a test közremûködése nélkül. Lehet, hogy a fejed lát egy daloskönyvet az elõtted levõ polcon, de ha a tested nem segít a levételében, a fejed sohasem fog abból a könyvbõl énekelni.
Az a szolgálat, amit Isten meg akar valósítani az Õ Fián keresztül, ebben a világban Krisztus Testén keresztül valósul meg. Nekünk pedig — a Krisztus Testének — ugyanaz a hatalmunk, mint magának a Fejnek!


Megvallás:  Azt  a  szolgálatot,  amit  Isten  meg  akar valósítani  az  Õ  Fián  keresztül  ebben  a  világban, Krisztus Testén keresztül hajtja végre. Én tagja vagyok e Testnek, és használni fogom a hatalmamat.